Crysis 3 — test nároků nejkrásnější hry současnosti
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Crysis 3 — test nároků nejkrásnější hry současnosti

Crysis 3 — test nároků nejkrásnější hry současnosti | Kapitola 12

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

24. 2. 2013 03:00 117

Seznam kapitol

1. Řádně vylepšený CryEngine 3 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky GK na střední nastavení bez AA 4. Výsledky GK na nejvyšší nastavení bez AA 5. Výsledky GK na nejvyšší nastavení s 4× MSAA 6. Vliv procesoru na hru při středním nastavení
7. Vliv procesoru na hru při nejvyšším nastavení 8. Vliv nastavení na hru I 9. Vliv nastavení na hru II 10. Vliv nastavení na hru III 11. Galerie in game screenshotů 12. Závěr

Přinášíme test hardwarových nároků jedné z nejočekávanějších her roku — Crysis 3. Velká očekávání se tentokrát naplnila a nebojím se s plnou vážností říct, že jde o nejkrásnější a technicky nejvyspělejší hru současnosti! Nároky jsou při nejvyšším nastavení detailů velmi vysoké, po snížení si však novinku plynule zahrají i majitelé slabších počítačů.

Reklama
Crysis 3 — test nároků nejkrásnější hry současnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Že je Crysis 3 technicky nejvyspělejší a nejkrásnější hrou současnosti, o tom není sporu. Existují sice hnidopiši, kteří i v diskuzi pod tímto článkem budou tvrdit, že mezi Crysis 1, 2 a 3 nevidí rozdíl a že je zpracování hry špatné, vůbec jim ale nevěřte. Grafika hry je jedním slovem parádní a zpracování postapokalyptického New Yorku místy bere dech. Nejde jen o téměř k dokonalosti dotažené zpracování vody, nad kterým jsem žasnul v první kapitole, ale také o zpracování vegetace, postav a celkovou detailnost hry. Procházky ve sluncem zalitém a vegetací zarostlém městě jsou jedním slovem parádní a nejednou jsem si vzpomněl do dobu před dlouhými devíti lety, kdy jsem podobným způsobem obdivoval tropický ostrov ve Far Cry.

Crysis 3 — test nároků nejkrásnější hry současnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Špičková grafika hry samozřejmě v plné kvalitě neběží na kdejakém „železe“ a pokud byste si Crysis 3 rádi vychutnali při nejvyšším nastavení všech detailů v kombinaci se zapnutým plnohodnotným vyhlazováním hran, bude nutné sáhnout hluboko do peněženky. Naprostým minimem pro hraní v tomto režimu jsou „konvenční“ highendové grafické karty jako je nVidia GeForce GTX 680 nebo AMD Radeon HD 7970 GHz Edition, optimální volbou jsou pak extrémní modely GeForce GTX Titan, duální GeForce GTX 690 anebo třeba CrossFire zapojení dvou výkonných Radeonů. Podobně je potřeba nezanedbat výběr procesoru, nejlepší volbou jsou dle mého názoru přetaktovaná čtyřjádra řady Intel Core i5/i7 a vícejádrové procesory řady AMD FX.

Crysis 3 — test nároků nejkrásnější hry současnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud máte po přečtení předchozího odstavce obavy, jak Crysis 3 poběží na všem počítači nižší střední třídy, není nutné mít obavy. Nároky dramatickým způsobem sníží už samotné vypnutí plnohodnotného režimu vyhlazování hran MSAA a zapnutí sice méně kvalitního, avšak především téměř nenáročného post processing vyhlazování FXAA nebo SMAA. V takovémto nastavení běží Crysis 3 plynule na grafických kartách vyšší střední třídy a starším highendu. Pokud ani to nepomůže, bude nutné snížit i kvalitu detailů. Položek je naštěstí poměrně dost. Při středním nastavení detailů si Crysis 3 plynule zahrajete i na takových kartách jako je GeForce GTX 650 Ti nebo Radeon HD 7850, na úplně nejnižší nastavení pak Crysis 3 poběží i na starších kartách typu Radeon HD 5770 nebo GeForce GTS 450.

Poděkování

Za zapůjčení 27" monitoru HP ZR2740w s rozlišením 2560 × 1440 px děkujeme společnosti HP.

Děkujeme partnerům Asus, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili další vybavení na testy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama