Čtyři fotoaparáty a bezdrátové nabíjení za pouhou 1 Kč – to je nový 5G telefon T-Mobile T Phone
i Zdroj: T-Mobile / T Phone press kit
Mobilní zařízení Novinka Čtyři fotoaparáty a bezdrátové nabíjení za pouhou 1 Kč – to je nový 5G telefon T-Mobile T Phone

Čtyři fotoaparáty a bezdrátové nabíjení za pouhou 1 Kč – to je nový 5G telefon T-Mobile T Phone

Jakub Fišer

Jakub Fišer

30. 9. 2022 10:00

Tuzemský operátor T-Mobile představil nové mobilní telefony vlastní výroby, které mají být nejlevnějšími 5G smartphony na trhu. Co umí a kolik stojí nový T Phone a T Phone Pro?

Reklama

Premiéru svých vlastních telefonů naplánovala společnost Deutsche Telekom – mateřská firma českého T-Mobilu – v 9 zemích světa, přičemž Česko je jednou z nich. Aktuální zástupci řady T Phone spadají do nižší až střední třídy, nabízí základní výbavu, ale třeba i bezdrátové nabíjení nebo čtyři fotoaparáty.

T Phone a T Phone Pro

Základní model přichází v plastovém těle se zapuštěným fotomodulem, který obsahuje tři kamery: 50Mpx hlavní, 2Mpx makro sklo a 2Mpx hloubkový senzor, selfie kamerka vpředu má rozlišení 5 Mpx. Dále má T Phone 6,52″ displej typu LCD s HD+ rozlišením, čipovou sadu MediaTek Dimensity 700 s plnou podporou 5G a ještě 4500mAh baterii s 15W nabíjením.

Jeho kolega T Phone Pro má sice shodný čipset a zpracování, nabízí ale o 5Mpx širokoúhlý fotoaparát víc. Dále u něj najdeme 5000mAh baterii s 15W drátovým nebo pomalejším bezdrátovým nabíjením, velký 6,82″ LCD HD+ displej, NFC a 16Mpx čelní kameru pro selfíčka.

Oba smartphony mají čistý Android 12 s dvouletou podporou velkých aktualizací, slot pro MicroSD kartu, odemykání obličejem nebo otiskem prstů a částečnou odolnost proti vodě a prachu IP52.

Cena a dostupnost

Základní model T Phone se bude prodávat ve variantě 4/64 GB a vyjde na 4 999 Kč. T Phone Pro dostane víc paměti 6/128 GB a také vyšší cenu 6 499 Kč. Do prodeje oba smartphony vejdou 5. října, k vyzkoušení by však měly být již nyní na několika vybraných prodejnách T-Mobile.

Cena přes 5 tisíc nevypadá, jako “nejnižší cena pro 5G telefon”. T-Mobile však připravil speciální akci. Pokud se operátorovi upíšete, dostanete T Phone s tarifní dotací za 1 Kč a T Phone Pro za 499 Kč. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama