ctyri-zakladni-desky-pro-platformu-intel-2x-asus-1x-evga-1x-abit
Hardware Článek Čtyři základní desky pro platformu Intel: 2x Asus, 1x EVGA, 1x Abit

Čtyři základní desky pro platformu Intel: 2x Asus, 1x EVGA, 1x Abit | Kapitola 10

Z. Obermaier

Z. Obermaier

26. 7. 2007 01:00 49

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Asus P5K 3. BIOS desky Asus P5K a přetaktování 4. Zkušenosti s Asus P5K 5. Asus P5K Deluxe 6. BIOS desky Asus P5K Deluxe a přetaktování 7. Zkušenosti s Asus P5K Deluxe 8. EVGA 122-CK-NF68-A1
9. BIOS desky EVGA a přetaktování 10. Zkušenosti s EVGA rev. A1 11. Abit AB9 12. BIOS desky Abit AB9 a přetaktování 13. Zkušenosti s Abit AB9 14. Výsledky testů 15. Hodnocení základních desek a doporučení

V dnešním testu se podíváme na dvě základní desky s novější čipovou sadou Intel P35 Express z dílny Asus (Asus P5K a P5K Deluxe). Další "opakovaná zkouška" bude věnována už dříve testované desce eVGA nForce 680i SLI (testování bude provedeno na úplně poslední revizi této desky, které se s tou první nedá vůbec srovnávat - což uvidíte sami). Jako poslední účastník se objeví deska společnosti Abit AB9 s dnes již postarším čipsetem Intel P965.

Reklama

Na tuto revizi A1, s PCB D00 jsem velice dlouho čekal a nemohl ji dlouhé měsíce vůbec sehnat. Tato deska se zdála jen jakýmsi mýtem, dostupným jen v USA. Pokoušel jsem se ji sehnat přes pobočku výrobce v Německu ale také jsem neměl štěstí, až náhoda mi přivála přesně tuto konkrétní desku od českého distributora. Neváhal jsem a desku si zapůjčil na test, po několika dnech testování jsem byl nadšen. Vše co se o této revizi vyprávělo byla skutečnost a mé negativní dojmy z první verze AR s PCB A00 se zcela vytratili.

Čtyři základní desky pro platformu Intel: 2x Asus, 1x EVGA, 1x Abit
i Zdroj: PCTuning.cz

Potom co jsem desku vyzkoušel jsem si ji opět pořídil do domácího počítače a jsem s ní nadmíru spokojen. Přetaktování a výkon je skutečně high-endový. Toto je podle mé zkušenosti s mnoha deskami pro režim SLI, jediná deska na trhu na které toto zapojení s dvěma kartami 8800 GTX skutečně funguje bez potíží. Ani na Asus Striker Extreme, nebo Gigabyte NF680-DQ6 nefunguje SLI bez problémů a je v některých případech skutečně noční můra rozchodit systém aby byl stabilní. Na této desce vše funguje okamžitě a bez problémů.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama