ctyri-zakladni-desky-pro-platformu-intel-2x-asus-1x-evga-1x-abit
Hardware Článek Čtyři základní desky pro platformu Intel: 2x Asus, 1x EVGA, 1x Abit

Čtyři základní desky pro platformu Intel: 2x Asus, 1x EVGA, 1x Abit | Kapitola 13

Z. Obermaier

Z. Obermaier

26. 7. 2007 01:00 49

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Asus P5K 3. BIOS desky Asus P5K a přetaktování 4. Zkušenosti s Asus P5K 5. Asus P5K Deluxe 6. BIOS desky Asus P5K Deluxe a přetaktování 7. Zkušenosti s Asus P5K Deluxe 8. EVGA 122-CK-NF68-A1
9. BIOS desky EVGA a přetaktování 10. Zkušenosti s EVGA rev. A1 11. Abit AB9 12. BIOS desky Abit AB9 a přetaktování 13. Zkušenosti s Abit AB9 14. Výsledky testů 15. Hodnocení základních desek a doporučení

V dnešním testu se podíváme na dvě základní desky s novější čipovou sadou Intel P35 Express z dílny Asus (Asus P5K a P5K Deluxe). Další "opakovaná zkouška" bude věnována už dříve testované desce eVGA nForce 680i SLI (testování bude provedeno na úplně poslední revizi této desky, které se s tou první nedá vůbec srovnávat - což uvidíte sami). Jako poslední účastník se objeví deska společnosti Abit AB9 s dnes již postarším čipsetem Intel P965.

Reklama

Co říci o zkušenostech s touto deskou je asi jasné. Nepříliš povedený layout spolu s opravdu tragickými možnostmi přetaktování dělá z této desky téměř propadák. Pokud se podíváme v podobné cenové hladině máme spoustu lepších možností - to si řekneme ale až na úplný závěr dnešního testu. Návrat na výsluní se tedy zatím pro Abit nekoná.

Čtyři základní desky pro platformu Intel: 2x Asus, 1x EVGA, 1x Abit
i Zdroj: PCTuning.cz

Jestli pominu dříve zmíněné negativa musím říci že na základních taktech byla deska velice stabilní a nebyl s ní jediný problém. Po mírném přetaktování na hranici jejích možností jsem také nezaznamenal problémy. Do nenáročných využití je deska vhodným kandidátem.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama