d-link-predstavil-stohovatelne-smart-managed-switche-dgs-1520
Novinka D-Link představil stohovatelné Smart Managed switche DGS-1520

D-Link představil stohovatelné Smart Managed switche DGS-1520

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 10. 2020 13:00

Společnost D-Link představila novou generaci stohovatelných L3 Smart Managed switchů DGS-1520, které zaujmou hlavně malé, střední a velké firmy a poskytovatele internetových služeb (ISP).

Reklama

Switche řady DGS-1520 jsou dodávány v konfiguracích s 28 nebo 52 porty s možností volby 10GBASE-T nebo SFP+ uplinkových portů. Širokopásmové uplinky mají eliminovat úzká místa v síti a zajstit připojení s nízkou latencí k páteřním sítím a serverům. Multigigabitové (2.5GBASE-T) PoE porty pak nabídnou konektivitu pro širokopásmové 802.11ac/ax (Wi-Fi 6) přístupové body.

Nové switche podporují fyzické stohování až osmi jednotek s použitím metalických (dvou 10G Base-T), optických (dvou SFP+) nebo hybridních (dvou metalických, dvou optických) portů s celkovou propustností stohování až 80 Gb/s. To umožňuje vytvořit stoh až s 384 gigabitovými porty a využít zbývající uplinkové 10G porty pro další funkce, například připojení k rozsáhlejší síti.

PoE modely z této řady nabízejí čtyři 2,5 Gigabit PoE porty, což odstraňuje časté problémy s nedostatečnou propustností při nasazování multi-gigabitových Wi-Fi 6 přístupových bodů. Řada DGS-1520 stohovatelných L3 Smart Managed switchů pak nabízí výkonné funkce na 2. a 3. vrstvě, které jsou navrženy tak, aby splňovaly požadavky různých aplikací při nasazení v malých a středních firmách, velkých podnicích nebo v metropolitních ethernetových sítích (MAN).

D-Link představil stohovatelné Smart Managed switche DGS-1520
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi L2 funkce patří kromě VLAN virtuálních sítí, Spanning Tree protokolů či agregace linek také RSPAN a selektivní Q-in-Q. L3 funkce zahrnují IGMP/MLD Snoopig pro provoz multicast videa a také statické směrování (static routing) a dynamické směrování RIP a OSPF umožňující rychlé přizpůsobení změnám v uspořádání sítě. Pro další zvýšení spolehlivosti a odolnosti sítě jsou navíc podporovány Ethernet Ring Protection Switching (ERPS), Virtual Router Redundancy Protocol (VRRP) a také redundantní napájecí zdroje.

Switche řady DGS-1520 lze spravovat z vestavěného webového rozhraní, pomocí SNMP příkazů nebo z CLI rozhraní (Telnet, sériová konzole). Pro centrální správu je k dispozici NMS platforma D-Link D-View 7, která může pomoci snížit potřebné náklady a zdroje na údržbu sítě. Přepínače řady DGS-1520 lze spravovat také pomocí nástroje D-Link Network Assistant (DNA), který umožňuje skupinovou konfiguraci a údržbu switchů v rámci stejného L2 segmentu sítě a je k dispozici jako samostatný software nebo nově také jako mobilní aplikace.

Přepínače řady DGS-1520 jsou dostupné v České republice za cenu od 13 365 Kč bez DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama