ddos-utoky-zahlcuji-wordpress-ten-zatim-odolava
Novinka DDoS útoky zahlcují WordPress, ten zatím odolává

DDoS útoky zahlcují WordPress, ten zatím odolává

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

7. 3. 2011 12:30 1

Oblíbený publikační hosting se potýká s problémy. Z neznámých důvodů se ocitl pod tlakem útoků DDoS, které se snaží přetížit jeho servery.

Reklama

Již několikátý den v řadě se hosting blogů WordPress ocitá pod útoky Distributed Denial of Service (distribuované odmítnutí služby). Těmi se neznámí pachatelé snaží přetížit jeho servery a i když zatím služba odolává, je na rychlosti načítání stránek znát, že je něco v nepořádku.

DDoS útoky zahlcují WordPress, ten zatím odolává
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost se nechala slyšet, že útoky jsou sice závažné, ale pokaždé si s nimi poradila. Na chod webů to má tedy minimální dopad. Padaly spekulace o politickém podtextu celé akce, zatím se však nic nepotvrdilo a jinak tomu v nejbližší době nebude.  Vypátrat útočníka je prakticky nemožné, při tomto druhu útoků jsou mnohdy využívány tzv. zombie počítače, jež má útočník plně ve své moci (pomocí nějakého viru apod.). Takto vzniklé sítě mohou čítat desítky tisíc strojů a ty pak „na povel“ útočí - nadměrně zatěžují určené servery.

DDoS útoky zahlcují WordPress, ten zatím odolává
i Zdroj: PCTuning.cz

Rozsah jednoho z útoků byl větší a zahltil servery daty v řádu několika Gb/s, což představuje několik desítek milionů paketů za sekundu. Tři datová centra v Chicagu, San Antoniu a Dallasu dokonce dočasně vypadla. Útočníci o sobě znovu dali vědět a vzhledem k narůstajícímu počto útoků se boj s tímto druhem kriminality příliš nedaří. Na koho se zaměří příště?

Nepřehlédněte:

Zdroj: PCWorld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama