Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout

Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

5. 9. 2014 03:00 31

Seznam kapitol

1. Úvod, žánrové vymezení hry 2. Příběh hry 3. Náplň hry, hlavní a postranní mise 4. Výroba předmětů
5. Výroba předmětů, garáže, záchytné body 6. Soubojový systém hry 7. Levelování, nakupování komb a dovedností 8. Grafika, HW náročnost, jízdní model, závěrečné hodnocení

Jedna z nejlepších zombie akcí nakonec rozšířila pole své působnosti a zamířila i na naše počítače. Jaká je a jak se na počítači hraje? Budete ke kosení stovek zombií potřebovat gamepad, nebo si vystačíte s obvyklou kombinací myši a klávesnice? Na tyto, ale i další otázky si odpovíme v naší dnešní recenzi.

Reklama

Dead Rising 3, původně launchový titul konzole Xbox One, se konečně dostal i na naše počítače. Původně plánovaný exkluzivní titul nově uvedené konzole od Microsoftu nás láká na otevřený herní svět, v němž se budeme muset vypořádat se zombie apokalypsou.

Na rozdíl od tuny dalších zombie her, které mezi námi poslední dobou kolují, se Dead Rising 3 nesnaží brnkat na vážnou či dokonce rozvážnou hororovou strunu, kdy při hraní musíte opatrně a potichu našlapovat a doufat, že si vás žádný mrtvák nevšimne. Tvůrci této hry do vás adrenalin pumpují úplně jinak – zběsilou akcí, která vás nenechá ani na vteřinu vydechnout. Jak toho docílila?

Tam, kde byste v jiných hrách narazili na lekačku s jedním zombíkem, na vás Dead Rising 3 pošle zombíků hned deset. A tam, kde byste se v ostatních hrách potýkali s hordou deseti zombie, Dead Rising jich na vás pošle sto, dvě stě… nebo třeba i tisíc.

Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout
i Zdroj: PCTuning.cz

Krvelačné potvory se přitom chovají přesně podle jejich hlavní vlastnosti, kvůli níž jsou zombie pro tvůrce tak oblíbenými nepřáteli – jsou opravdu hloupé, takže je můžete utáhnout doslova na vařené nudli, dáte-li si s tím tu práci. A nebo se do nich můžete pustit na férovku, tady se totiž na věrnost nehraje. S trošku schopnější zbraní v ruce dokážete k zemi jedním šmahem poslat i deset zombie. A teď nemluvím o granátech a různých pokročilých výbušninách, ale o různých zbraních pro boj na blízko. Třeba o páčidle, kladivu, nebo klíči. Prostě arkádka jako řemen. Velice zábavná arkádka, to si můžete být jisti!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama