dell-rozsiruje-svoji-serii-notebooku-xps
Novinka Dell rozšiřuje svoji sérii notebooků XPS

Dell rozšiřuje svoji sérii notebooků XPS

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 10. 2015 10:30

Kromě vylepšení kompaktního notebooku XPS 13, o němž jsme Vás informovali před několika dny, se Dell rozhodl upgradovat také 15" notebook XPS 15 a 2 in 1 zařízení XPS 12. 

Reklama

Začněme nejprve od menšího ze dvou zařízení, kterým je hybridní Dell XPS 12. Tento hybridní notebook, který lze transformovat do podoby tabletu pomocí oddělení klávesnicového doku, nabídne 12,5" displej. Připojení klávesnicového doku je zajištěno pomocí silných magnetů. Kvůli tomu bohužel nejde měnit sklon displeje, což je zásadní nevýhoda oproti některým konkurenčním výrobkům. 

Dell rozšiřuje svoji sérii notebooků XPS
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Zákazníci budou mít samozřejmě na výběr z více konfigurací a vybrat si tak mohou z dotykového displeje s rozlišením 4K nebo Full HD a ze 128GB nebo 256GB SSD. Ve všech konfiguracích se dočkáme procesoru Intel Core M5, kterému sekunduje 8 GB operačních pamětí. Na čelní i zadní straně najdeme po jednom fotoaparátu. Čelo patří 5MPx a zadní část 8megapixelovému. 

Dell rozšiřuje svoji sérii notebooků XPS
i Zdroj: PCTuning.cz

 

XPS 12 by se mohl stát obstojnou konkurencí pro Surface Book od Microsoftu, o němž jsme Vás také informovali. Konkurovat by mohl hlavně cenovkou, která by se měla u základního modelu s Full HD rozlišením a menším diskem pohybovat okolo 1 000 dolarů. U nás by se tak mohl objevit za částku kolem 29 000 Kč.

Druhým notebookem řady XPS, který se dočkal výrazného upgradu, je model XPS 15. Ten je určen zejména náročným uživatelům, kteří vyžadují vysoký výkon pro práci, ale zároveň značnou mobilitu a elegantní design. Konkurencí by se tak mohl stát pro Apple MacBook Air. 

Dell rozšiřuje svoji sérii notebooků XPS
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Oproti předchozí verzi je nový model vybaven novým displejem s tenčím rámem a nedotykovým displejem s rozlišením Full HD nebo 4K UHD. Notebook potěší také tloušťkou pouhých 11mm a hmotností 1,78 kg. Tloušťka a hmotnost se liší podle toho, jakou zvolíme baterii. Na výběr je z 56Wh a 84Wh akumulátoru. 84Wh baterie se může pochlubit výdrží až 17 hodin. 

Dell rozšiřuje svoji sérii notebooků XPS
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Uvnitř notebooku je integrovaný procesor Intel Core i7 6. generace Skylake společně s grafickou kartou GeForce GTX 960M, až 16 GB RAM s frekvencí 2133 MHz a 1TB pevným diskem nebo PCIe SSD s kapacitou až 1 TB. Nové modely XPS jsou vybaveny také konektory USB typu C s podporou rozhraní  Thunderbolt 3. Cena nového XPS 15 by měla začínat také na 1 000 dolarech. Základní provedení se 4K displejem je nicméně ověnčeno cenou 1 599 dolarů. U nás bychom tak mohli za nejnižší model se 4K displejem zaplatit nějakých 46 000 Kč.

Zdroj: 1, 2, 3, 4

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama