Digitální demence a antidigitální džihád Manfreda Spitzera
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Digitální demence a antidigitální džihád Manfreda Spitzera

Digitální demence a antidigitální džihád Manfreda Spitzera

Michal Rybka

Michal Rybka

10. 7. 2014 18:00 39

Seznam kapitol

1. Antidigitální džihád 2. Kdo je Manfred Spitzer? 3. Hororové příběhy pro staromilce 4. Zlatá osmdesátá (bez dementů)
5. Míchaný salát 6. Kdo je tu zralý na terapii? 7. Jaké časy, jaké mravy!

Přečetl jsem za vás pamflet antidigitálního džihádisty Manfreda Spitzera „Digitální demence“. Trpěl jsem za vás, abyste vy nemuseli: Tato náboženská kniha, maskovaná za „neurovědecké poznání“, je klasickou ilustraci, jak můžete oklamat většinovou populaci, aniž byste k tomu potřebovali jakákoliv digitální média.

Reklama

Na začátku bych rád vysvětlil pojem „antidigitální džihádista“. Na knihu Manfreda Spitzera „Digitální demence“ jsem byl upozorněn známým, který ji komentoval v duchu, že mu připadá, jako by ji sepsal zavilý odpůrce vakcinace. Jde o text velmi ostrý a velmi radikálně pojatý. Jediný, kdo mi přišel postojově podobný, byl Bin Laden, protože ten, podobně jako Prof. Dr. Dr. Manfred Spitzer, snil o jednoduchém světě plném bohatých mezilidských vztahů a tradičních hodnot. O světě, kde nejsou digitální zařízení, Pokémoni, elektřina, žádné zbytečnosti a žijete tím správným prostým autentickým životem s klasickými náboženskými hodnotami. O světě, do kterého vás musí dovléct ať se vám chce, anebo ne.

Manfred Spitzer si neklade otázky a nehledá odpovědi. On už závěr má a celá kniha je volnou tapetáží výstřižků, které mají podporovat jeho světonázor. Tato koláž je pouhou předmluvou k vyhlášení antidigitálního džihádu na stranách 266–289. Ten, ve svém shrnutí, vrcholí antiklimaxem, ve kterém je lidstvo vyzváno k poněkud banálním akcím typu choďte pěšky, jezte rozumně, neklaďte si přemrštěné cíle, pomáhejte druhým, peníze nepřinášejí štěstí, poslouchejte hudbu, zpívejte, usmívejte se, dělejte věci jednoduše a choďte do přírody.

Digitální demence a antidigitální džihád Manfreda Spitzera
i Zdroj: PCTuning.cz


"" von Udo Grimberg - Eigenes Werk.
Lizenziert unter CC-BY-SA-3.0-de über Wikimedia Commons.

No, tímhle nic nezkazíte, to můžete opakovat donekonečna. Jak se kniha k závěru nažhavovala, tak jsem čekal spíše výzvu na šturm na cloudová datacentra a strhávání BTS ze sloupů, nicméně se to nakonec omezilo na upozornění, že se máte vyhýbat digitálním médiím.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama