directx-11-1-pravdepodobne-jen-pro-windows-8
Novinka DirectX 11.1 pravděpodobně jen pro Windows 8

DirectX 11.1 pravděpodobně jen pro Windows 8

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

13. 11. 2012 06:00 26

Je to z důvodu podpory prodeje nových operačních systémů, nebo jsou některé potřebné součásti integrované již v jádře nových OS? Na odpověď si asi budeme muset chvíli počkat.

Reklama

S novým operačním systémem Windows 8 a RT přišel i update rozhraní DirectX na verzi 11.1. Ta přináší pár nových funkcí do komponenty Direct3D a vylepšuje dále WARP, což je nový vykreslovací engine použitý v DirectX 11 a integrovaný do systému nových Windows. Dále je asi největší novinkou integrace nativní podpory 3D vykreslování na jakýkoliv monitor bez nutnosti dalších ovladačů a programů třetích stran. Celkový výčet novinek je na stránkách Microsoft MSDN.

DirectX 11.1 pravděpodobně jen pro Windows 8
i Zdroj: PCTuning.cz

Na diskusním fóru MSDN jeden z programátorů narazil na problém a potřeboval jej vyřešit. Odpověděl mu zaměstnanec Microsoftu Daniel Moth, který zároveň zmínil, že vylepšené rozhraní DirectX 11.1 bude pouze pro nové Windows 8 a RT. Windows 7 jej nedostanou. To může být buď důvodem integrace některých součástí přímo do jádra systému nebo jen podpora prodeje nového operačního systému.

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama