Discord snižuje frekvenci pamětí u grafik, Nvidia pracuje na opravě
i Zdroj: depositphotos.com
Novinka Discord snižuje frekvenci pamětí u grafik, Nvidia pracuje na opravě

Discord snižuje frekvenci pamětí u grafik, Nvidia pracuje na opravě

David Jiránek

David Jiránek

1. 2. 2023 17:55

Jedna z nejrozšířenějších aplikací na komunikaci hráčů vytváří spolu s jistými grafikami od Nvidie chybu. Ta snižuje frekvence pamětí a v určité míře tak ovlivňuje výkon. Nvidia už nabízí dočasné řešení.

Reklama
Reklama

Discord jistě hráčům nemusíme představovat. Platforma pro chatování i hovory se u hráčů těší obří popularitě. Je zdarma, dostupná na webu, desktopu, mobilech i konzolích a disponuje velkou řadou integrací. Její zapnutí na počítačích ovšem může ubírat více výkonu, než je běžné.

Jak se nedávno ukázalo, aplikace Discordu pro Windows chybou snižuje maximální takt pamětí u grafických karet ze stáje Nvidie. Konkrétně se maximální frekvence sníží o 200 MHz i při umělém zatížení benchmarky. Problém se podle všeho nevztahuje na počítače s grafickými kartami jiných výrobců.

Na problém upozornili uživatelé fóra Linus Tech Tips
i Zdroj: Discord / vlastní
Na problém upozornili uživatelé fóra Linus Tech Tips

Nvidia už o problému ví a pracuje na nových ovladačích GeForce, které chybu opraví. Mezitím je k dispozici dočasné řešení, které problém obchází pomocí editování SLI profilů. Konkrétní návod je k dispozici na webu Nvidie. Mějte ovšem na paměti, že jde o dočasné řešení a opravu podnikáte na vlastní nebezpečí. Pokud vám výkon nechybí, postačí vám počkat na vydání nových ovladačů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama