do-souteze-pentagonu-se-zapojilo-pres-1-400-hackeru
Novinka Do soutěže Pentagonu se zapojilo přes 1 400 hackerů

Do soutěže Pentagonu se zapojilo přes 1 400 hackerů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 6. 2016 18:00 3

Před nedávnem jsme psali o tom, že americké ministerstvo obrany plánuje bezpečnostní kontrolu svých počítačových systémů. Vůbec poprvé se přitom do hledání chyb a nedostatků mohli zapojit také běžní občané. Pentagon se k něčemu takovému uchýlil vůbec poprvé. V minulosti k prověření bezpečnosti svých systémů využíval výhradně interní odborné týmy.

Reklama

Do nezvyklé soutěže se nakonec přihlásilo přes 1400 nadšenců věnujících se slabinám v programech. Za měsíc přišli tito experti na 138 závažných bezpečnostních děr, které odborníci následně opravili.

Nejšikovnější z hackerů, který upozornil hned na několik vad, si odnesl 25 tisíc dolarů (zhruba 600 tisíc korun) z celkových 75 tisíc, jež byly na odměny vyčleněny. Podle šéfa Pentagonu Ashtona Cartera se celá akce nadmíru vydařila.

Kdyby si totiž armáda pronajala specializovanou firmu, musela by na totéž vynaložit miliony. Americkému ministerstvu obrany se prý navíc také podařilo navázat s „inovativními“ občany, kteří chtějí pomoci s obranou své vlasti.

Do soutěže Pentagonu se zapojilo přes 1 400 hackerů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: CTK

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama