Domácí síťování: FreeNAS s 10 GbE a SAN s Fibre Channel
i Zdroj: PCTuning.cz
Sítě a Internet Článek Domácí síťování: FreeNAS s 10 GbE a SAN s Fibre Channel

Domácí síťování: FreeNAS s 10 GbE a SAN s Fibre Channel | Kapitola 10

Petr Šaroun

Petr Šaroun

5. 6. 2019 03:00 53

Seznam kapitol

1. FreeNAS 2 2. Zajímavosti 3. Síť 10 GbE 4. Fibre Channel (tedy FC) 5. Nákup vybavení pro FC (všechno do 500 korun)
6. Oživení FC adaptérů 7. Konfigurace FC ve FreeNAS 8. Virtualizace (Windows) 9. Virtualizace OpenWrt 10. Závěr

Do našeho FreeNAS přidáme 10 GbE síťovku, nakoukneme do světa SAN (sítí pro ukládání dat) s technologií Fibre Channel, kterou si na FreeNAS můžete zkusit. Zmíníme pár vychytávek (jak na FC obnovit zbořené Windows za 15 sekund), pustíme virtuální počítač s Windows 10, které přesuneme do fyzického PC a skončíme u OpenWrt.

Reklama

Závěr

FreeNAS nabízí některé zajímavé vychytávky, můžete nakouknout do velkého světa SAN. Zapojit se do projektu FreeNAS nebo FreeBSD a zjistit, jak pracuje komunita. Umíte anglicky? Přidejte se jako překladatel. Umíte programovat? Zapojte se jako vývojář. Někteří tak našli práci z domova za americký plat.

Administrátoři (nikoliv vývojáři) FreeBSD berou při práci z domova asi USA 40 až 90 tisíc dolarů ročně, 90 tisíc dolarů asi nedostanete, leda byste byli zatraceně dobří, ale 40–50 tisíc dolarů ano. Potřebujete dobrou angličtinu (potrénujete při práci na projektu), dva až tři roky zkušenosti s vývojem a mít trochu „můžo“.

Pravda, pracovat vzdáleně nevyhovuje všem. Skvělý plat, ušetříte spoustu času dojížděním, ale občas budete muset letět do USA, dostanete víc práce a můžete být potenciálně první na řadě s vyhazovem. Dovedete si představit sebe, jak pracujete z pláže Řecku? Za 4500 dolarů měsíčně vyžijete i v menším Japonském městě...

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama