Domácí síťování: Veřejná adresa IPv4 za třicet korun
i Zdroj: PCTuning.cz
Sítě a Internet Článek Domácí síťování: Veřejná adresa IPv4 za třicet korun

Domácí síťování: Veřejná adresa IPv4 za třicet korun

Petr Šaroun

Petr Šaroun

7. 8. 2018 03:00 70

Seznam kapitol

1. První polovina speciálního třináctého dílu! 2. Proxy server – předstíráme, že jsme někdo jiný 3. VPN 4. Založení VPS
5. Připojení k VPS 6. Nová IP adresa 7. Nastavení Firefoxu

Podíváme se na proxy, anonymizéry a jak na zřízení veřejné IPv4. Ta se hodí, když je váš poskytovatel škrt a za veřejnou adresu IPv4 schová šest set lidí, takže máte všude ban a nejde stahovat z Ulož.to, chcete předstírat, že jste v USA pro sledování zahraniční televize, chcete někde trollovat, skrýt svou identitu, nebo zpřístupnit svá zařízení zvenčí.

Reklama

Možná máte ban (jistě neoprávněně), možná chcete skrýt svou identitu na fóru, možná chcete víc než dva herní účty (hrajete celá rodina), možná si chcete zkusit cheatování a nechcete ban na IP, možná chcete koukat na obsah dostupný pouze v USA. O tom je dnešní článek, pořizujeme si další veřejnou a statickou adresu.

Budeme používat Asus AC58U. Jeho bráška, kterého jsme řešili nedávno, má stejnou konfiguraci a pořídíme si do něj další veřejnou adresu IPv4. Veřejná adresa se bude hodit i v dalších dílech, až si zřídíme náš veřejný TeamSpeak server a nějaký herní server. Žádných 150 korun měsíčně, budeme mít veřejku za 30 nebo i 15 korun měsíčně. Částečně navážeme na předchozích články. Jejich znalost vám dává výhodu, konkrétně mluvím o tom prvním – Malé domácí síťování: jak se to všechno vůbec domlouvá .

Webové anonymizéry a proxy servery

Anonymizér nás nepřiblíží vlastní IPv4 adrese, ale pomůže nám získat jinou identitu, další IPv4 adresu, pomocí které můžeme v internetu dělat rošambo. Webový anonymizér jsem použil v rámci posledního dílu, kde jsme přepínali DSL modem do režimu bridge.

Webové anonymizéry se dají použít, když si chcete prohlédnout obsah nějakého serveru pohledem jiné osoby (klidně z jiné země). Některé webové servery neumožňují připojení z dané země, aby soused nepoznal svou ženu, jak si vydělává rychlý prachy. Konec řečí, otevřeme si jeden takový http://www.mojeip.cz/anonymizer/.

PCtuning přes Anonymizer
i Zdroj: PCTuning.cz
PCtuning přes Anonymizer

Otevřel jsem si PCtuning s jinou adresou IPv4 a úplně novou identitou. Je to snadno zneužitelné. Anonymizér do provozu strká reklamu. Kontrolní otázka: Je nutné zdůrazňovat, že to nemusí být jen reklama a že není dobré se kamkoliv přihlašovat?

Je to pomalé, plné reklamy, pochybné a zoufalé. Dobré jen jako nástroj na testování. Zároveň chci zdůraznit, že PČR si vás vyčmuchá, ať už použijete kterýkoliv ze zde uvedených nástrojů. Toto není návod, jak zamaskovat jakoukoliv kriminální činnost.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama