DualSense Edge bude špičkový modulární gamepad pro PlayStation 5
i Zdroj: PlayStation, Sony
Novinka DualSense Edge bude špičkový modulární gamepad pro PlayStation 5

DualSense Edge bude špičkový modulární gamepad pro PlayStation 5

David Jiránek

David Jiránek

25. 8. 2022 12:30

Na Gamescomu ukázalo Sony první modulární ovladač pro konzoli PlayStation. Bude se jmenovat DualSense Edge a nabídne tlačítka na zadní straně nebo vyměnitelné páčky.

Reklama
Reklama

Ovladač DualSense Edge vychází ze základní varianty gamepadu pro PlayStation 5. Nalezneme zde obdobné rozložení tlačítek a páček, design se mění jen co se barev týče a nechybí ani adaptivní triggery nebo dotyková plocha uprostřed. Změn je přesto relativně dost. DualSense Edge nabídne řadu prvků pro přizpůsobení. Sony zmiňuje například fyzické omezení hloubky stisku zadních páček. Dále půjde pomocí programu přehodit funkce jednotlivých tlačítek nebo upravit aktivaci předních páček při jejich pohybu.

Edge bude disponovat řadou profilů, které půjde během hraní rychle přepínat. Gamepad tak umožní hráčům rychle měnit nastavení podle hry. K tomuto účelu slouží nové tlačítko Fn otevírající menu profilů. Lze takto balancovat i vyvážení zvuků hry a hlasu spoluhráčů.

Po vzoru Xbox Elite ovladače nechybí ani zadní tlačítka. Sony přizpůsobitelnost povyšuje na novou úroveň také díky modulárním páčkám. Ty lze kompletně vyměnit během pár vteřin a v balení obdržíte tři různé provedení (standardní, vysoké a nízké). Vyměnit půjde i jejich koncovky, ty ovšem budou prodávány samostatně.

Další drobností je přibalený opletený kabel se speciální upínací koncovkou. Nechybí ani pouzdro pro přenášení, ve kterém půjde ovladač nabíjet. Datum vydání DualSense Edge nebylo oznámeno, nicméně Sony plánuje vydat více informací v následujících měsících. Gamepad tedy na trhu v následujících dnech a týdnech očekávat nemůžeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama