dvoucipovy-radeon-hd-6990-lcs-smeruje-do-prodeje
Novinka Dvoučipový Radeon HD 6990 LCS směřuje do prodeje

Dvoučipový Radeon HD 6990 LCS směřuje do prodeje

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 5. 2011 11:00 1

Ve srovnání s běžnými modely jsou teploty v zátěži až o třicet procent nižší. Výhodou také je, že se karta vejde do jednoho slotu.

Reklama

TUL Corp. finišuje s uvedením nereferenční verzi nejvýkonnější grafické karty na světě, kterým je dvoučipový Radeon HD 6990. Varianta osazená vodním blokem od EK Water Blocks pracuje na základních taktech. Její přednosti ale leží jinde, a to především v provozních vlastnostech. Karta by měla jít i snáze taktovat.

V zátěži se díky full-cover bloku (chladí celou plochu grafiky; napájecí kaskádu, paměti a oblast VRM, GPU) podařilo teploty srazit až o 30 procent, tvrdí PowerColor. Radeon HD 6990 LCS (Liquid Cooling Solution) je řešení, které na jednom plošném spoji nese dvojici jader Cayman, z nichž každé má 1536 unifikovaných jednotek.

Dvě sběrnice o šířce 256 bitů jsou napojené na 2048 MB GDDR5 VRAM s nominální frekvencí 5000 MHz. Karta má dva BIOSy. V základu jádra pracují na 830 MHz, v rychlejším režimu na 880 MHz; spotřeba ale letí vzhůru.

V zadní části je prostor vyhrazen čtyřem miniDisplayPortům a jednomu DVI. Průtok chladící kapaliny zajišťují závity pro fitinky rozměru G 3/8 – 1/2“. K dispozici bude karta koncem měsíce. Cenu po nás nechtějte.

Dvoučipový Radeon HD 6990 LCS směřuje do prodeje
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama