dynabook-rozsiruje-nabidku-profesionalnich-notebooku-o-model-tecra-x40-f
Novinka Dynabook rozšiřuje nabídku profesionálních notebooků o model Tecra X40-F

Dynabook rozšiřuje nabídku profesionálních notebooků o model Tecra X40-F

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 11. 2019 16:00

Notebook má displej s úhlopříčkou 14 palců a Full HD rozlišením a nechybí mu ani podsvícená klávesnice a lehké magneziové šasi, které zajišťuje dostatečnou odolnost. Tecra X40-F je tenká pouhých 16,9 mm a s výdrží 13 hodin na baterii její celková hmotnost činí jen 1,25 kilogramu.

Reklama

Všechny aktuálně dostupné konfigurace notebooku pohání procesory Intel Core i5 nebo Core i7 osmé generace a jsou optimalizovány pro operační systém Windows 10 Modern Standby (MS), jenž vychází z původní myšlenky Windows 8.1 Connected Standby. Ten umožnil implementovat do počítačů model práce s chytrým telefonem, který po probuzení otiskem prstu poskytuje okamžitě aktualizované informace. Mezi další přednosti patří podpora nejnovějšího standardu Wi-Fi 6.

Základním prvkem konektivity je port USB Type-C, který slouží zároveň k nabíjení a ve spojení s volitelnou dokovací jednotkou USB-C umožňuje rychlé připojení mnoha periferií, včetně zařízení s konektorem VGA, pomocí jediného kabelu. Kromě něj obsahuje notebook rozhraní HDMI v plné velikosti, tři konektory USB 3.0. a RJ-45 pro kabelové připojení k síti.

Jedním z klíčových parametrů firemních počítačů je vysoká míra zabezpečení uložených dat a jejich ochrana před zneužitím. Proto je Tecra X40-F vybavena víceúrovňovými bezpečnostními prvky. Základem je vlastní BIOS společnosti Dynabook spolu s modulem TPM 2.0 (Trusted Platform Module). Přístup k systému a datům lze u prvních dostupných konfigurací zabezpečit pomocí dvouúrovňové autentizace s vestavěnou čtečkou otisků prstů a rozpoznáním obličeje uživatele pomocí IR kamery ve spojení s Windows Hello.

Dynabook rozšiřuje nabídku profesionálních notebooků o model Tecra X40-F
i Zdroj: PCTuning.cz

Na českém trhu jsou dostupné čtyři konfigurace notebooku dynabook Tecra X40-F. První model, Tecra X40-F-145, pohání procesor Core i5 (8265U) s podporou 8 GB operační paměti DDR4 2400 a rychlým SSD M.2 s kapacitou 256 GB. K dostání je za doporučenou koncovou cenu 34 100 Kč včetně DPH. Notebook Tecra X40-F-146 obsahuje navíc vestavěný 4G modem Sierra LTE/3G HSPA+ a v prodeji je za 37 100 Kč. Výkonnější konfigurace Tecra X40-F-152, která je na trhu za 41 000 Kč, je postavena na procesoru Core i7 (8565U), celková kapacita její operační paměti je 16 GB a pro data je k dispozici SSD M.2 512 GB. Na vrcholu nabídky stojí Tecra X40-F-153 se stejnou hardwarovou konfigurací a interním 4G modemem za cenu 44 100 Kč.

Všechny konfigurace jsou standardně dodávány s rozšířenou tříletou onsite zárukou s garancí reakce do 24 hodin od nahlášení závady a opravou u zákazníka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama