Dynabook rozšiřuje řadu studentských notebooků Satellite Pro C40 a C50
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Dynabook rozšiřuje řadu studentských notebooků Satellite Pro C40 a C50

Dynabook rozšiřuje řadu studentských notebooků Satellite Pro C40 a C50

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 11. 2021 15:19

Dynabook představuje nové notebooky Satellite Pro C40-J a C50-J. Vhodné mají být především pro běžné zákazníky a studenty s omezeným rozpočtem.

Reklama

Podle výrobce jsou oba notebooky snadno přenositelné a jejich šasi bylo navrženo s ohledem na studijní podmínky. 14" C40-J je tenký jen 18,9 mm, váží 1,55 kg a na baterii vydrží pracovat déle než 9,5 hodiny. Jeho větší sourozenec C50-J s displejem o úhlopříčce 15" má šasi tenké 19,7 mm, váží méně než 1,9 kg a na cestách vydrží pracovat bez připojení k elektrické zásuvce více než 8 hodin. 

Na výběr jsou displeje s antireflexním provedením s HD nebo Full HD rozlišením a vhod přijde i klávesnice v plné velikosti se samostatným numerickým blokem (u modelu C50-J navíc spolu s ClickPadem). Výkon zajistí procesory Intel spolu s pamětí DDR4 až do kapacity 32 GB a potěší i možnost osazení rychlým PCIe SSD s kapacitou až 512 GB.

Nechybí celá řada nástrojů zajišťujících bezproblémovou konektivitu. Pro bezdrátové připojení je k dispozici rozhraní WiFi 802.11 a/c a Bluetooth. I přes tenké provedení jsou oba přístroje také osazeny řadou konektorů. Multifunkční port USB Type-C umožňuje nabíjení, přenos obrazu, propojení s dalšími zařízeními i přenos dat. Kromě toho jsou k dispozici další dva porty USB 3.1 type-A, HDMI rozhraní v plné velikosti, konektor Gigabit-LAN a slot pro microSD kartu.

Dynabook rozšiřuje řadu studentských notebooků Satellite Pro C40 a C50
i Zdroj: PCTuning.cz

Dále jsou notebooky vybaveny HD kamerou, stereo reproduktory a vestavěným mikrofonem s podporou Cortany. Propojení se sluchátky či náhlavní sadou umožňuje konektor pro mikrofon/sluchátka nebo Bluetooth. Mezi klíčové priority firem a vzdělávacích institucí dnes patří zabezpečení dat, proto jsou C40-J / C50-J vybaveny modulem Trusted Platform Module (fTPM) a volitelně lze zvolit i čtečku otisků prstů a zámek Kensington.

Notebooky Satellite Pro C40-J a C50-J budou v Evropě dostupné v následujících týdnech za zatím neupřesněnou cenu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama