ek-water-blocks-pripravuje-blok-vodniho-chlazeni-pro-grafiku-radeon-r9-fury-x
Novinka EK Water Blocks připravuje blok vodního chlazení pro grafiku Radeon R9 Fury X

EK Water Blocks připravuje blok vodního chlazení pro grafiku Radeon R9 Fury X

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 6. 2015 16:00 8

Nová vlajková loď společnosti AMD v oblasti grafických karet je na trhu teprve den a přesto už pro ni firma EK Water Blocks vyvíjí speciálně navržený full-cover blok vodního chlazení.

Reklama

Vzhledem k tomu, že jednotlivým výrobcům nebylo společností AMD doposud umožněno Radeon R9 Fury X vybavit vlastními chladiči, mohla by se určitá část budoucích majitelů této karty rozhodnout pro nějaké ne zcela standardní řešení, jako je třeba systém vodního chlazení. Právě k tomuto účelu nyní vyvíjí slovinský výrobce prvků vodního chlazení vlastní blok vodního chlazení. 

EK Water Blocks připravuje blok vodního chlazení pro grafiku Radeon R9 Fury X
i Zdroj: PCTuning.cz

Ten by měl být navržen tak, aby zakrýval celou plochu grafické karty, a na trh by měl dorazit v několika provedeních, která se budou lišit jak vzhledem základny, tak vrchního krytu. První varianta by měla mít základnu bloku vyrobenou z čisté mědi, zatímco druhá nabídne základnu z poniklované mědi. Již tradičně si budou moci zákazníci vybrat také z vrchního krytu z čirého akrylu, skrze který je vidět proudění kapaliny, nebo z černého POM acetalového plastu. 

Jelikož se jedná o full-cover blok, je zakryta a ochlazována celá plocha PCB karty včetně všech komponent. Kanál vedoucí kapalinu by tak měl procházet kromě GPU a na něm integrovaných pamětí HBM také přes napájecí kaskádu. Na GPU je navíc základna vybavena mřížkou s řadou miniaturních kanálků, které zajišťují efektivnější odvod tepla. 

EK Water Blocks připravuje blok vodního chlazení pro grafiku Radeon R9 Fury X
i Zdroj: PCTuning.cz

EK Water Blocks bude nabízet také náhradní zadní panel s výstupy, díky němuž karta zabere pouze jeden slot. Jediné, co není doposud jisté je, za kolik hodlá EK blok prodávat. Očekávat nicméně můžeme cenu okolo 100 euro (2 700 Kč).

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama