emui-10-dorazi-uz-v-zari-na-jake-telefony-se-dostane
Novinka EMUI 10 dorazí už v září! Na jaké telefony se dostane?

EMUI 10 dorazí už v září! Na jaké telefony se dostane?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 8. 2019 17:00 1

Na dnešní úvodní keynote konference HDC 2019 společnost Huawei nepředstavila jen platformu Harmony OS, ale také novou generaci mobilního uživatelského prostředí EMUI. Nadstavba s pořadovým číslem 10 je postavená na základech Androidu Q a jak se předpokládalo, nabídne hned několik zásadních novinek.

Reklama

S příchodem EMUI 10 se uživatelé dočkají vylepšeného tmavého režimu, který bude umět do černé zahalit i aplikace třetích stran. Změnou projdou ikony a také animace, bohatší budou možnosti always-on-displaye (k dispozici bude více druhů hodin, widgetů a kalendářů) a vývojáři se zaměřili i na zvýšení bezpečnosti a svižnosti oproti aktuální verzi EMUI 9.1. Do nového prostředí bude implementovaný opět o něco vylepšený systém souborů EROFS a rovněž i technologie GPU Turbo 3.0.

Velkou novinkou EMUI 10 je funkce HiCar, která umožní smartphone spárovat s infotainmentem automobilu, čímž by se vám během jízdy mělo dostat příjemného uživatelského zážitku. Huawei se pochlubil i vylepšeným propojením telefonu s notebookem, které nazývá Multi-screen collaboration“ (přeloženo jako „spolupráce na více obrazovkách“). Telefon stačí přiložit k počítači a během okamžiku získáte bezdrátově na monitoru přístup ke všem mobilním souborům, které můžete libovolně kopírovat nebo přesouvat.

EMIU 10 beta pro chytré telefony P30 Pro a P30 bude vydána 8. září. Ještě v témže měsíci se pak dočkají i majitelé Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20X a Mate 20 Porsche design. Přímo z výroby dostanou novou verzi nadstavby přístroje řady Mate 30.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama