Enermax Aurora - je libo vybroušený hliník?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Enermax Aurora - je libo vybroušený hliník?

Enermax Aurora - je libo vybroušený hliník? | Kapitola 3

Filip Eckstein

Filip Eckstein

28. 4. 2010 03:00 19

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. Ergonomie, design a klávesy 3. Tlačítka a klávesy 4. Hodnocení, zkušenosti a závěr

Dnes se podíváme na klávesnici z krapet jiného soudku. Nebude se tedy jednat o žádný herní skvost, ale o docela prostou kancelářskou klávesnici. Ta ale zaujme jedinečným zpracováním a zcela jistě si zasluhuje špetku naší pozornosti. Už jste někdy snad doma měli pořádnou hliníkovou klávesnici?

Reklama

Scissors key technologie

Enermax Aurora je již od svého prvního výjezdu z továrního pásu vybavena patentovanou "Scissors key" technologií, jíž si výrobce nesmírně vychvaluje. Dle ilustrace výrobce si ji můžeme představit jako jakýsi "nůžkový" mechanismus zajišťující mnohem jistější stisknutí. My jsme v redakci ilustraci porovnali s realitou nejen hmatem, ale také očima.

Enermax Aurora - je libo vybroušený hliník?
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak sami můžete vidět, útroby tlačítka jsou skutečně založeny na jakýmsi "nůžkovým" mechanismu. Dobrá tedy, oči by nelhaly,... ale jak se taková technologie chová v praxi?

V praxi tlačítka plní přesně to, co výrobce slibuje, a to jistější a svižnější stisk. Prvních pár chvil vám možná psaní na klávesnici přijde krapet neobyčejné. To je způsobeno větší robustností, která má přímý vliv na sílu stisku klávesy, který je o něco vyšší, než u jiných knacelářských kousků. Zpočátku je tedy na klávesu nutné trochu více zatlačit, což ovšem přináší jisté výhody. Kupříkladu tak předcházíme zbytečným překlepům, které jsou někdy způsobeny omylným stiskem právě nějaké té sousední klávesy. Enermax Aurora by tomuto měla předcházet. Samozřejmě jde ale hlavně o zvyk každého z nás.

Velmi mě ale překvapil přílišný hluk, který tlačítka vydávají. Už to je jistá známka toho, že asi nepůjde zrovna o nejtišší klávesnici...

Rozložení a kvalita psaní

Při prvním pohledu na Enermax Aurora mě velmi potěšilo rozložení, které se striktně drží klasického stylu. Žádná překvapení ve tvaru prapodivně umístěných Delete nebo Insert (oblíbenné zejména u Logitechu) na nás naštěstí nečekají.

Enermax Aurora - je libo vybroušený hliník?
i Zdroj: PCTuning.cz

Na klávesnice se píše vskutku velmi dobře (však aby také ne za necelé dva tisíce korun). Bohužel, Enermax Aurora je spoutána základními 104 klávesami, mezi nimiž chybí jakákoliv jiná multimediální tlačítka, která by zcela určitě nebyla na škodu. Zvláště pak, když se jedná o kancelářský typ klávesnice. Zase na druhou stranu, i zde poměrně ve velké míře záleží na individuálních potřebách každého z nás.

Enermax Aurora - je libo vybroušený hliník?
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama