Enermax Revolution 85+ král mezi PC zdroji?
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek Enermax Revolution 85+ král mezi PC zdroji?

Enermax Revolution 85+ král mezi PC zdroji? | Kapitola 12

Michal Částka

Michal Částka

9. 3. 2010 03:00 38

Seznam kapitol

1. Představení zdroje 2. Balení a příslušenství 3. Vnitřní konstrukce a provedení 4. Pájení, DPS, ventilátor 5. Naměřené hodnoty a režim Stand-by 6. Zátěžová charakteristika pro +12V větve
7. Zátěžová charakteristika pro +3.3V a +5V 8. Zvlnění napěťových větví 9. Průběh účinnosti 10. Vstupní a výstupní teploty 11. Otáčky ventilátoru - hlučnost 12. Celkový závěr - hodnocení

V dnešní recenzi si ukážeme jeden z nejluxusnějších počítačových zdrojů, který můžete na našem českém trhu najít. Enermax Revolution 85+ je klenotem a chloubou moderní technologie, který vám umožní osadit do počítače extrémní konfigurace. Je libo SLI nebo Crossfire? Jak dopadne zdroj v našich náročných testech?

Reklama

Naměřená účinnost

Celý průběh účinnosti vcelku odpovídá tomu co deklaruje výrobce. Enermax Revolution 85

+

si certifikaci 80Plus Silver plným právem zaslouží. I když se na trhu objevují zdroje s certifikací 80Plus Gold apod., tak má Revolution 85+ stále co nabídnout.

Zvlnění výstupního napětí

Hodnoty zvlnění všech výstupních napětí se pohybovaly v tolerancích podle specifikaci SFX12V. Popravdě řečeno, není to zase tak obvyklé. Mnoho počítačových zdrojů tuhle normu vůbec nedodržuje a je to svátek, když ji nějaký zdroj výrazně nepřekračuje.

Produkovaný hluk

Do výstupního výkonu cca 450W je zdroj naprosto tichý. V uzavřené počítačové skříni o něm nebudete vědět. Pokud jste příznivci tichých počítačů, tak určitě s Enermaxem Revolution 85+ budete spokojeni.

Vnitřní provedení a teploty

Jako minule testovaný Enermax s 525W i tento model Revolution 85+ nevykazoval žádné známky přehřívání nebo velkých výstupních teplot vzduchu. Velice fajnová je funkce HeatGuard, která "dochlazuje" součástky po vypnutí počítače. I když Enermax používá pouze kvalitní řadu kondenzátorů s dlouhou životností, tak určitě tahle funkce bude zvyšovat jejich celkovou životnost.

Celkový závěrečný verdikt

Enermax Revolution 85+ opět ukázal, jak má být vyrobený počítačový zdroj. Od samotné "plechařiny" po návrh a rozmístění součástek se řadí mezi naprostou technologickou a výrobní špičku. Komu je tento zdroj určen? Především bych ho doporučil do serverů a pracovních stanic, kde je nutný stabilní provoz 24/7 dní v týdnů.

Pro běžný počítač, na kterém se pouze surfuje po internetu a občas se zahraje nějaká ta gameska, je to asi přehnaný luxus. Ale na druhou stranu, pokud máte v mašině dvě výkonné grafické karty a nadupaný procesor, rozhodně s tímhle Enermaxem neuděláte chybu. Každopádně tahle řada je určena hlavně pro fajnšmekry nebo k profesionálnímu využití.
 

Poděkování

Za zapůjčení zdroje Enermax Revolution 85+, děkujeme společnosti Enermax.

Za zapůjčení naprosto exceletního osciloskopu M525, děkujeme společnosti  ETC s.r.o

Za podporu při testech a zapůjčení testovacích pomůcek děkujeme laboratoři CTTL.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama