Escape Dead Island: komiksový ostrov plný zombií
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Escape Dead Island: komiksový ostrov plný zombií

Escape Dead Island: komiksový ostrov plný zombií | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

18. 11. 2014 14:00 5

Seznam kapitol

1. Dead Island se rozrůstá 2. Když dva dělají totéž, není to totéž 3. Hardwarově nenáročná hra 4. Jakákoliv podobnost je čistě náhodná
5. Souboje pobaví, mají však i své chyby 6. Občas selžou prsty i taktika 7. Prázdnota kam se podíváš 8. Escape Dead Island – závěrečné shrnutí a hodnocení

Při pohledu do kalendáře zjistíte, že už to jsou tři roky, co mezi nás dopadla hra, která přinesla vše, po čem naše hráčská srdce tenkrát tolik prahla - otevřený herní svět, široké možnosti vyrábění zbraní a hlavně spousty krvelačných zombie. Před vydáním regulérního druhého dílu Dead Islandu jsme se dočkali levobočka. Jaký je?

Reklama

Z předchozí stránky věnující se doporučené hardwarové sestavě pro plynulé hraní Escape Dead Island je zřejmé, že hru si zahrají i hráči na horších počítačových sestavách. Otázka tedy zní, zdali je v tomto případě vůbec o co stát.

Bystřejší čtenáři si jistě pamatují, že jsem Escape Dead Island definovala jako akční hru zaměřenou na boj zblízka, bez možnosti bastlení předmětů a bez jakýchkoliv zajímavých zákoutí. Popravdě řečeno podobnost Escape Dead Island s původní Dead Island je minimální. Dokonce bych si troufla tvrdit, že kdyby Escape Dead Island vytvořilo jakékoliv jiné vývojářské studio pod hlavičkou jakéhokoliv jiného vydavatele než je Deep Silver, nepříjemnému právnímu sporu by se úspěšně vyhnulo klasickou poznámkou, že podobnost zmiňovaných událostí a postav (respektive podobnost s Dead Island) je čistě náhodná.

Hraje se akčně. Jakmile se dostanete skrze trapnou úvodní sekvenci, která vám předhazuje první z několika příběhových klišé (parta vymaštěných zazobaných puberťáků se dostává na tropický ostrov, kde se chystá přijít na kobylku tajemné hrozivé záhadě) a klade důraz, že se dá hrát i stealthově, dostanete do ruky násadu s hřebíky (protože k vašemu překvapení zde opravdu něco nebezpečného je a to něco vás zde drží zcela nedobrovolně - ano to je opravdu ironie) a jmete se prozkoumávat ostrov.

Escape Dead Island: komiksový ostrov plný zombií
i Zdroj: PCTuning.cz

Escape Dead Island: komiksový ostrov plný zombií
i Zdroj: PCTuning.cz

Během několika málo kroků pak samozřejmě narazíte na vaše první nepřátele a než sežerou oni vás, sežerete vy je, tedy pardon, pobijete je. Stealth postup zde sice funguje a ve hře se k němu i z čistě praktických důvodů budete často ubírat, základem hry jsou ale rozličné souboje.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama