Euro Truck Simulator 2 — kamiony s povedenou grafikou
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Euro Truck Simulator 2 — kamiony s povedenou grafikou

Euro Truck Simulator 2 — kamiony s povedenou grafikou | Kapitola 12

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

1. 11. 2012 03:00 34

Seznam kapitol

1. Evropa ve zbrusu nové grafice 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky GK bez vyhlazování 4. Výsledky GK se zapnutým vyhlazováním 5. Vliv procesoru na hru 6. Vliv nastavení na hru I
7. Vliv nastavení na hru II 8. Vliv nastavení na hru III 9. Vliv nastavení na hru IV 10. Vliv nastavení na hru V 11. Galerie in game screenshotů 12. Závěr

Když se řekne simulátor kamionové dopravy po Evropě, řadě hráčů se vybaví neuvěřitelná nuda. Přesto si tento koncept získal mnoho fandů a druhý díl u nás aktuálně patří mezi nejprodávanější hry. Kompletní proměnou mimo jiné prošla i grafika, která je jedním slovem parádní a má i poměrně rozumné hardwarové nároky.

Reklama
Euro Truck Simulator 2 — kamiony s povedenou grafikou
i Zdroj: PCTuning.cz

Euro Truck Simulator 2 je pravděpodobně jediným větším českým želízkem na letošním podzimním trhu. Ačkoliv je námět hry na motivy silniční kamionové dopravy podle mnohých neuvěřitelně nudný, má hra své příznivce a v současnosti se drží na tuzemské špičce prodejnosti. Hratelnost je překvapivě dobrá (dle mého názoru jde o dosud nejlepší hru od SCS Software) a kompletní proměnou prošla také vizuální stránka hry. Grafika vypadá u ETS 2 výborně. Hra má velký smysl pro detail, variabilitu prostředí a vyspělé jsou také implementované efekty.

Euro Truck Simulator 2 — kamiony s povedenou grafikou
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Hardwarové nároky odpovídají vizuální stránce a jsou tedy mírně nadprůměrné. Pokud vám nevadí zubaté hrany, vystačíte si v režimu bez vyhlazování hran i při nejvyšším nastavení všech zbylých detailů s grafickými kartami jako je AMD Radeon HD 7750 či nVidia GeForce GTS 450. Pokud však vyhlazování hran vyžadujete, měli byste mít v počítači výrazně výkonnější karty jako je Radeon HD 7850 nebo GeForce GTX 660. Obávat se naopak není třeba nároků na výkon procesoru, s patřičně výkonnou grafickou kartou běží ETS 2 plynule i se slabším dvoujádrovým procesorem generace AMD Phenom II X2.

Euro Truck Simulator 2 — kamiony s povedenou grafikou
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud váš počítač k hraní na nejvyšší nastavení detailů nestačí, můžete detaily grafiky měnit pomocí dvacítky různých nastavení! K dispozici je téměř vše od nastavení stínů, rozlišení textur, okolního prostředí, efektů, světel atd. Pokud snížíte nastavení detailů na úplné minimum, grafika hry se sice „vrátí o řadu let zpět“, framerate však vzroste až na trojnásobek původní hodnoty.

Poděkování

Děkujeme partnerům Asus, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili vybavení na testy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama