evga-dg-8-prostorny-full-tower-pro-nadsence-s-bocnici-vpredu
Novinka EVGA DG-8: prostorný full-tower pro nadšence s bočnicí vpředu

EVGA DG-8: prostorný full-tower pro nadšence s bočnicí vpředu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 6. 2016 10:00 4

EVGA je bezesporu výborným výrobcem grafických karet pro široké spektrum uživatelů. V poslední době se však pokouší prosadit i v oblasti počítačových skříní. Těch zatím v portfoliu nemá mnoho, což se snaží dohnat. Právě teď totiž vydává full-tower model DG-8.

Reklama

Stejně jako většina produktů značky EVGA je i nová PC skříň zaměřena zejména na náročnější uživatele, hráče a nadšence. Nabídne tak spoustu prostoru pro špičkové komponenty, optimalizovanou konstrukci pro maximální proudění vzduchu a speciální ventilátory, které se starají o dostatečný přívod vzduchu hlavně ke grafické kartě. Užitečné je také tlačítko K-Boost, které automaticky zvyšuje rychlost větráků a takty procesoru a grafiky. Šikovný je bezesporu také vestavěný regulátor otáček. 

EVGA DG-8: prostorný full-tower pro nadšence s bočnicí vpředu
i Zdroj: PCTuning.cz

Nevšední je také rozložení, kdy je skříň situovaná prosklenou bočnicí dopředu, pod níž je umístěný také I/O panel. Na I/O panelu je kromě regulátoru a K-Boost tlačítka k vidění také dvojice portů USB 3.0, jeden port USB 3.1 typu C, grafický výstup HDMI a dvojice audio konektorů. Mezi vnitřní užitečné prvky patří třeba odnímatelné prachové filtry, vyhrazený prostor s držáky pro expanzní nádobu vodního chlazení, nebo třeba 12 pozic (8× 3,5") pro SSD či HDD se snadno odnímatelnými šuplíky na zadní straně základní desky. Grafické karty můžeme zvolit čtyři a vzhledem k rozměrům nebudou délkou příliš limitované. 

EVGA DG-8: prostorný full-tower pro nadšence s bočnicí vpředu
i Zdroj: PCTuning.cz

Do interiéru lze umístit desky formátů mini-ITX, micro-ATX, ATX a dokonce i E-ATX. Chlazení můžeme volit jak vodou, tak vzduchem. V případě chlazení vzduchem je podporována instalace až osmi 140mm nebo 120mm větráků. Při chlazení vodou můžeme zvolit 420mm nebo 360mm radiátor s dvojitou tloušťkou. Přehledné a pohodlné vedení kabeláže mohou zajistit četné pogumované otvory. Celkové rozměry skříně jsou 686 × 270 × 642,45 mm (d × š × v) a hmotnost dosahuje na 19,6 kg. K dostání budou hned čtyři varianty, které se liší vzhledem (okno do bočnice), výbavou (různě bohatý I/O panel) i vnitřním prostorem zejména pro disky. 

EVGA DG-8: prostorný full-tower pro nadšence s bočnicí vpředu
i Zdroj: PCTuning.cz

Cena jednotlivých verzí začíná na 99,99 dolarech a končí na 179,99 dolarech. U nás by tak skříň mohla být dostupná zhruba od 2 900 do 5 200 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama