EVGA vymění grafiky RTX 3090 poškozené hrou New World od Amazonu
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka EVGA vymění grafiky RTX 3090 poškozené hrou New World od Amazonu

EVGA vymění grafiky RTX 3090 poškozené hrou New World od Amazonu

David Jiránek

David Jiránek

26. 7. 2021 15:00 1

MMO titul New World od Amazonu vstoupil nedávno do uzavřené bety. Za normálních podmínek zcela běžné testování hry tentokrát nedopadlo moc dobře. Vlastníci nejvýkonnějších grafik od Nvidie, potažmo EVGA totiž hlásí problém. Výrobce naštěstí tyto grafiky vymění.

Reklama

Grafické karty RTX 3090 jsou nejen relativně hůře dostupné, ale také drahé a na hraní se prakticky nevyplatí. Přesto je nalezneme ve strojích mnoha náročných hráčů. Právě ti si také chtěli vyzkoušet nový MMO titul New World od Amazonu. Využili k tomu uzavřenou betu, která měla otestovat samotnou hru. Bohužel řada hráčů po chvíli hlásila, že jejich grafiky jsou nepoužitelné. Zejména pak vlastníci modelů od EVGA.

Problém nejspíše nastal v kombinaci s designem karet řady FTW3 a odemknutým počtem snímků za sekundu v menu hry. Uživatelé hlásili, že jim výkon karty stoupl během okamžiku na 100 % včetně otáček ventilátorů, načež uviděli černou obrazovku. Následně se grafika po restartu nehlásila jako zapojená. EVGA takto postižené karty vymění, případně uživatele jinak odškodní podle záruky.

MMO New World
i Zdroj: PCTuning.cz
MMO New World

Ohledně konkrétního problému se stále diskutuje. Amazon vydal prohlášení, ve kterém konstatuje, že při testování New Worldu nedošlo k odhalení problému. Zároveň hra dostane opravnou aktualizaci, která omezí počet FPS v menu.

Youtuber JayzTwoCents prohlásil, že se problém vztahuje také na AMD Radeon karty, tudíž by mělo jít o problém hry. Špatně naprogramovaná hra by nicméně neměla zničit grafiku za desítky tisíc korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama