evropska-komise-dala-zelenou-akvizici-shazamu
Apple Novinka Evropská komise dala zelenou akvizici Shazamu

Evropská komise dala zelenou akvizici Shazamu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 9. 2018 18:00

Apple v polovině prosince oznámil, že se dohodl na převzetí společnosti Shazam. Podle spekulací zahraničních médií výrobce iPhonů za službu pro rozpoznávání hudby zaplatí kolem 400 milionů dolarů, tedy v přepočtu zhruba osm miliard korun. Obchod nyní posvětila také Evropská komise (EK), nic mu tak již nestojí v cestě.

Reklama

Na komisy se v průběhu letošního roku obrátilo několik států s obavami, že by akvizice mohla mít negativní dopad na hospodářskou soutěž v Evropském hospodářském prostoru. Jejich obavy po čtyřech měsících vyšetřování teď EK shledala jako neopodstatněné, když uvedla, že převzetí Shazamu ze strany Applu neomezí hospodářskou soutěž na trhu streamované hudby.

Evropská komise dala zelenou akvizici Shazamu
i Zdroj: PCTuning.cz

Shazam dovoluje identifikovat muziku ve vašem okolí jediným dotykem. Jakmile chcete zjistit, co právě hraje, otevřete aplikaci a stisknete tlačítko pro snímání. Shazam hrající písničku najde ve své databázi a prozradí vám, jak se jmenuje, od jakého interpreta pochází, z jakého alba je a ještě několik dalších informací.

Apple nákupem společnosti Shazam získá několik unikátních technologií, které plánuje integrovat do svých operačních systémů. Koneckonců už dnes je Shazam součástí aplikace Apple Music i hlasového asistenta Siri.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama