externi-disk-store-n-go-mini-ssd-se-vejde-do-dlane
Novinka Externí disk Store´n’Go Mini SSD se vejde do dlaně

Externí disk Store´n’Go Mini SSD se vejde do dlaně

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 8. 2020 08:30

Společnost Verbatim uvedla na trh Store’n’Go Mini SSD, což je lehký externí solid-state disk v černém provedení, který je k dispozici v kapacitách 512 GB a 1 TB. Největší jeho výhodou je, že se vejde do dlaně, má hmotnost pouze 35 gramů a rozhraní USB 3.2 Gen 1.

Reklama

Jedná se o nejnovější (a nejmenší) z řady velkokapacitních úložných zařízení, které mají Verbatim Store’n’Go 3D designový černý obal. Mezi modely s 3D povrchem dále patří řada přenosných 2,5" pevných disků, 2,5" přenosné SSD, přenosné pevné disky šifrované pomocí otisků prstů a 3,5" stolní pevné disky.

Aby majitelé počítačů mohli těžit z připojení k portům USB-C a USB-A, obsahuje Store´n’Go Mini SSD kabel z micro-B na USB-A a adaptér USB-A na USB-C. Disk je naformátován na FAT32, což umožňuje jeho kompatbilitu s počítači s Windows a macOS bez nutnosti dalšího přeformátování. Pokud máte soubory větší než 4 GB, je na jednotce dodán software pro přeformátování na HFS+ pro Mac a NTFS pro PC.

Externí disk Store´n’Go Mini SSD se vejde do dlaně
i Zdroj: PCTuning.cz

Disk má předinstalovaný software Nero Backup, což umožňuje uživatelům naplánovat automatické zálohování. Má také USB Rec & Play, které umožňuje disku fungovat jako videorekordér pro televizory, které podporují připojení USB, a podporuje tak nahrávání, přehrávání a dokonce i pozastavení živé televize.

Store’n’Go Mini SSD má doporučenou cenu 1 899 korun ve verzi 512 GB a 3 499 Kč ve variantě s 1 TB.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama