facebook-koupil-750-patentu-ibm
Novinka Facebook koupil 750 patentů IBM

Facebook koupil 750 patentů IBM

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

24. 3. 2012 11:45 5

Patentové války jsou v plném proudu, v médiích každou chvíli proběhne zpráva o nějakém novém soudním sporu mezi jejich majiteli a těmi, kdo patentovanou věc používá. Je proto dobré jich mít co nejvíc.  

Reklama

Facebook je do dnešních dnů přes svou velikost držitelem necelých 60 patentů. To není velké číslo, protože každá velká značka v IT světě jich vlastní mnohonásobně více a může na nich obstojně vydělávat. Nejpilnějším registrátorem patentů je už 19 let společnost IBM, která si jenom za minulý rok zaregistrovala 6180 patentů. 2. Samsung jich vytvořil 4894 a 6. Microsoft 2311.

Facebook koupil 750 patentů IBM
i Zdroj: PCTuning.cz

Z toho lze jednoduše usoudit, že nově připsaných 750 patentů (cena ani o jaké patenty se jedná nebylo upřesněno) není všespásných. Je to ale nejspíš jen začátek. Asi není náhoda, že Facebook se rozhodl zakoupit nové patenty necelé dva týdny po oznámení žaloby na něj kvůli porušování deseti patentů ve vlastnictví Yahoo, týkajících se interakce mezi uživateli nebo umístěním reklamy.

Pravděpodobně je tedy zvětšování patentového portfolia ze strany Facebooku dáno právním atakem od Yahoo, my se tak můžeme těšit na další pokračování ságy válek ze soudní síně far, far away.

Zdroj:  verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama