fallout-4-bude-potrebovat-download-ze-steamu-i-v-pripade-ze-si-koupite-fyzickou-kopii
Novinka Fallout 4 bude potřebovat download ze Steamu i v případě, že si koupíte fyzickou kopii

Fallout 4 bude potřebovat download ze Steamu i v případě, že si koupíte fyzickou kopii

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

25. 10. 2015 13:00 21

Pro některé hráče byly digitální distribuční kanály jako zjevení. Nemuseli díky nim do obchodů a všechny zajímavé hry si stáhli – kdykoliv si vzpomněli, třeba i o půlnoci. Bohužel, na světě stále existuje hromada lidí, která přístup k internetu nemá, nebo je jejich připojení značně omezené objemem stahovaných dat, či kolísajícím signálem.

Reklama

Hráči z druhé vzpomínané skupiny, kteří se těší na vydání hry Fallout 4, touto zprávou asi nebudou nadšeni. Bethesda totiž uveřejnila informace o tom, že i pokud si hru koupíte na fyzickém nosiči, poslední část instalace budete muset stáhnout ze Steamu.

To samozřejmě není nic neobvyklého. V poslední době tento postup využívá hromada vývojářů, nehledě na to, že obrovská spousta z nich navíc nabízí tzv. „launch-day“ patche, které opravují zjištěné chyby.

Fallout 4 bude potřebovat download ze Steamu i v případě, že si koupíte fyzickou kopii
i Zdroj: PCTuning.cz

Bohužel, tímto obloukem se opět dostáváme k debatám o tom, že v případě zakoupení CD si namísto klasického produktu, který bychom měli mít dostupný vždy a všude, kupujeme pouze službu závislou na fungování společností jako je Steam. Kdyby Steam vypnul, v tu ránu je nám CD k ničemu, a my si můžeme jít rovnou koupit novou hru.

Samozřejmě v době, kdy hry mají i přes 40 GB, není moc praktické (a ekonomické) do krabice vkládat třeba 6 DVD. Na druhou stranu, když toto bylo možné už po roce 1990, proč to teď najednou nejde?

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama