Far Cry 5: zábavnější, uvěřitelnější a děsně návykový
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Far Cry 5: zábavnější, uvěřitelnější a děsně návykový

Far Cry 5: zábavnější, uvěřitelnější a děsně návykový

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

3. 4. 2018 03:00 6

Seznam kapitol

1. Tak šel čas s Far Cry 2. Vstup do náboženské sekty 3. Nová motivace 4. Vzpomínka na Assassin´s Creeda 5. Psí pomocník 6. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Tak jsme se dočkali. Společnost Ubisoft se rozhodla oživit zašlý lesk série akčních her Far Cry a tak Far Cry 5 konečně nelze zaměnit s předchozím dílem. Nabídne vám desítky hodin zábavy jen na hlavních misích v otevřeném světě. Na jaké novinky v pátém díle Far Crye narazíte? A jak tyto novinky vyznívají v kontextu celé série?

Reklama

Pokud patříte mezi fanoušky Far Cry, v posledních letech vaše nadšení nejspíše uvadalo (stejně jako moje). Naprosto perfektní Far Cry 3 vystřídal Far Cry 4, který s odstupem času nazývám pouze jako Far Cry 3 ve verzi 2.0. No a potom přišel Far Cry Primal.

Z pohledu vydavatele vypadal Far Cry Primal velmi riskantně, protože sliboval zcela nové zasazení a zcela logicky i přístup k hraní. Jediným riskem však nakonec bylo právě zasazení. Pravěk nahradil současnost, ale to bylo opravdu všechno.

Ačkoliv jsme v Primal místo střelných zbraní používali zbraně primitivní, v technice hraní, respektive v dynamice a celkovém vyznění se jednalo pořád o to samé. Jenom jste nestříleli brokovnicí ale oštěpem, nejezdili jste na čtyřkolce ale na mamutovi a nezajímali jste tábory ale osady.

Far Cry 5: zábavnější, uvěřitelnější a děsně návykový
i Zdroj: PCTuning.cz

Při zpětném pohledu musím říci, že mě zklamalo i zasazení. Prostředí Far Cry Primal s jeho pastelovými barvami vypadalo efektně pouze při pohledu z dálky. Bližší zkoumání však nepřineslo žádnou radost z objevování, ba naopak. Svět byl sterilní na drobné detaily, takže jste jednu část mapy jen těžko rozeznávali od jiné (pokud se nejednalo o jeden kus se sněhem a druhý kus s trávou).

Recenze Far Cry 4

Recenze Far Cry Primal

Navzdory tomu Far Cry Primal sklidil poměrně slušné hodnocení, ale podle mě už tenkrát Ubisoft věděl, že tudy cesta nevede. A tak se chytil za nos a rozhodl se pro inovace. Far Cry 5 je díky tomu konečně alespoň trochu originální a za předchozí tři díly už nelze zaměnit. Ba naopak. Far Cry 5 se vám zapíše do srdce podobně, jako třetí díl.

Far Cry 5: zábavnější, uvěřitelnější a děsně návykový
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama