Far Cry Primal: Hurá na mamuty!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Far Cry Primal: Hurá na mamuty!

Far Cry Primal: Hurá na mamuty!

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

29. 2. 2016 11:00 26

Seznam kapitol

1. O 12 000 let dříve 2. Pralidé jsou učenliví 3. Jízda na mamutovi 4. Let sovy 5. Grafika, hardwarové požadavky hry 6. Závěrečné hodnocení

Populární herní série Far Cry se tento rok dočkala velké změny. Zavádí nás totiž do hodně vzdálené minulosti a to navíc do Střední Evropy. Zde se budeme snažit přivést na vrchol svůj lid, což obnáší souboje s nepřátelskými kmeny, ale třeba i lovení divoké zvěře jako jsou mamuti, šavlozubí tygři nebo jaguáři. Jak se Ubisoft s tímto zasazením popral, se dozvíte v naší dnešní recenzi.

Reklama

Společnost Ubisoft konečně odtušila, že recyklovat herní obsah nelze donekonečna. Zatímco pokračování Assassin's Creeda nečekaně odsunula až na příští rok, aby sérii mohla posunout o něco dále, než jen v oblasti zasazení a příběhu, ve své druhé herní sérii vykročila do neznáma už nyní.

Far Cry Primal je sice pořád akční hra viděná z první osoby a i tentokrát se odehrává v otevřeném herním světě, jenže vůbec poprvé v historii značky se neodehrává v současnosti (nebudeme-li počítat levobočka Far Cry Blood Dragon, který nás nechal zavzpomínat na popkulturu 80. a 90. let), ale v minulosti. A když říkám v minulosti, nemyslím tím nic jiného, než 10 000 let před naším letopočtem.

Z pohledu tuzemského hráče je Far Cry Primal zajímavý i tím, že se odehrává ve Střední Evropě. Pokud jste četli knihy od Eduarda Štorcha, máte skvělou představu o tom, co to znamená. Ve Far Cry Primal si zahrajete na Lovce mamutů.

Far Cry Primal: Hurá na mamuty!
i Zdroj: PCTuning.cz

Bohužel, Ubisoft nevyužil své schopnosti zajímavě převyprávět historii, s níž na nás úspěšně útočí v Assassins Creedovi, ale namísto toho zůstal věrný své Far Cry vizi. To znamená, že příběh a celkové zasazení hry se o historická data moc neopírá a pokud je už náhodou používá, tak jenom k lehkému dokreslení.

Ve hře se kupříkladu objevuje Věstonická Venuše, jenže je tu pouze na efekt. Místo aby se v příběhu objevila fiktivní informace o tom, jak byla vyrobená, nebo co v historii znamenala, vystupuje zde jakožto součást vašeho vyššího poznání. To znamená, že se mihne v jedné z postranních misí, které zde suplují mise po vzoru Šangri-La a barevné halucinace z Far Cry 4.

Pokud jste tyto mise ve Far Cry 4 (stejně jako já) neměli rádi, nebudete z nich nadšení ani ve Far Cry Primal. Je sice hezké, že tvůrci se snaží o zmixování klasické hratelnosti, ale dělají to špatně. I když jsou mise převlečené do jiných barev, pořád se jedná o to samé, nehledě na to, že k těmto misím i stejně přicházíte.

Ve Far Cry 4 vás do nich opakovaně posílalo nesympatické duo Yogi a Reggie. Nyní to dělá šaman a to naprosto stejně – namísto jointa či injekcí s drogou vám dává napít magického nápoje. Potom někde pobíháte, střílíte zapáleným lukem a šípem a celé je to vyšperkované tím, že tu a tam musíte střelit do Měsíce.

Far Cry Primal: Hurá na mamuty!
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama