Far Cry Primal: Hurá na mamuty!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Far Cry Primal: Hurá na mamuty!

Far Cry Primal: Hurá na mamuty! | Kapitola 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

29. 2. 2016 11:00 26

Seznam kapitol

1. O 12 000 let dříve 2. Pralidé jsou učenliví 3. Jízda na mamutovi 4. Let sovy 5. Grafika, hardwarové požadavky hry 6. Závěrečné hodnocení

Populární herní série Far Cry se tento rok dočkala velké změny. Zavádí nás totiž do hodně vzdálené minulosti a to navíc do Střední Evropy. Zde se budeme snažit přivést na vrchol svůj lid, což obnáší souboje s nepřátelskými kmeny, ale třeba i lovení divoké zvěře jako jsou mamuti, šavlozubí tygři nebo jaguáři. Jak se Ubisoft s tímto zasazením popral, se dozvíte v naší dnešní recenzi.

Reklama

Grafika Far Cry Primal je pocitově možná o fous lepší nežli grafika Far Cry 4, žádný velký skok se ale nekoná.

Na hru se poměrně hezky kouká. Far Cry Primal umí podobně jako předchozí díl vykouzlit opravdu pěkné scenérie, ale je takový uniformní, chybí mu cit pro detail. Ani v tomto směru tedy tato hra nesnese srovnání například se Zaklínačem 3.

Jsem si sice dost dobře vědomá toho, že v Době kamenné se nevyskytovalo tolik bodů zájmu, ale jak nám ukázal třeba i Zaklínač 3, i příroda umí být velmi zajímavá. Pokud se vydáte napříč světem Far Cry Primal, budete se na vlastní pěst orientovat jen velmi těžko. A to i v případě, kdy ho budete mít již více „obšláplý“.

Far Cry Primal: Hurá na mamuty!
i Zdroj: PCTuning.cz

Far Cry Primal: Hurá na mamuty!
i Zdroj: PCTuning.cz

Sama jsem narazila jen asi na tři opravdu zajímavé body zájmu, na netradičně vyhlížející místa, která člověku pomohou držet správný směr. Jeskyně a další ukrytá místa jsou taktéž dosti stejná a vcelku unylá. A to je prostě špatně. Hra s otevřeným světem by vás měla podněcovat k objevování, což se tady prostě nestane. I zde se tedy grafika a celkové provedení světa řadí spíš k průměru.

Při srovnání se Zaklínačem 3 by se proto chtělo říci, že zatímco Far Cry Primal je sériově vyráběný automobil střední třídy, dílo od poláků z CD Projektu je na zakázku vyráběný sportovní vůz bez kompromisů. V tomto směru tedy více vyzdvihnu jenom umenšené ukazatele a grafické prvky na obrazovce, i když by to šlo i více – nevím například, proč hra neustále ukazuje způsob ovládání postavy při zavěšení na laně (ano, i toto tady pořád najdete). A nakonec i hardwarové nároky hry jsou poměrně vstřícné, alespoň v porovnání s dalšími AAA hrami z poslední doby.

Minimální systémové požadavky:

  • OS: Windows 7, Windows 8.1 a Windows 10 (pouze 64bitové verze)
  • Procesor: Intel Core i3-550 nebo AMD Phenom II X4 955 či ekvivalent
  • Paměť: 4 GB RAM
  • Grafická karta: Nvidia GeForce GTX 460 (1 GB VRAM) nebo AMD Radeon HD 5770 (1 GB VRAM)
  • HDD: 20 GB

Doporučená systémová sestava:

  • OS: Windows 7, Windows 8.1 a Windows 10 (pouze 64bitové verze)
  • Procesor: Intel Core i7-2600K nebo AMD FX.8350
  • Paměť: 8 GB RAM
  • Grafická karta: Nvidia GeForce GTX 780 nebo AMD Radeon R9 280X
  • HDD: 20 GB
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama