Férovost podle O2: Zdarma, ale jen tím správným směrem
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Férovost podle O2: Zdarma, ale jen tím správným směrem

Férovost podle O2: Zdarma, ale jen tím správným směrem

Michal Rybka

Michal Rybka

25. 6. 2016 03:00 52

Seznam kapitol

1. Haló, haló... 2. Dokupte si, kolik libo! 3. Závislost na Internetu? S námi se bát nemusíte! 4. Pojďme na férovku 5. Smlouva je když... 6. Na cestu do pravěku

Naši mobilní operátoři jsou fantastický zdroj zábavy. Skvělou službu nyní přináší O2 pro svoje zákazníky: Prohlásili, že FUP je špatný, že zpomalení provozu narušuje zákaznickou zkušenost – a tak se rozhodli po vyčerpání limitu data buď za peníze obnovit anebo to úplně vypnout. To je fakt ohromný upgrade služeb, fenomenální úspěch roku 2016!

Reklama

Význam internetu a datových přenosů musel být jasný každému nejpozději kolem roku 2000. Tedy skoro každému, tedy až na telekomunikační operátory, kteří se dlouho tvářili, že přenos dat neexistuje. Pamatuji si velmi živě, jak Český Telecom v našem domě v rámci zkvalitnění svých služeb zavedl agregátor, což jim dovolilo připojit více telefonů na ten samý drát, bohužel to taky naprosto znemožnilo používání modemu.


By secretlondon123 - Flickr: analogue modem, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=13081709

Nějakou dobu jsem u nich zůstával a doufal, že se problém vyřeší, hlavně proto, že se blížila vyhlídka instalace ADSL. Když na to došlo a agregátor byl vyměněn za normální linky do nedaleké ústředny, hned jsem zajásal a dožadoval se ADSL. Od hodné paní jsem se ale dozvěděl, že je jako príma, že jsem nedaleko ústředny, je príma, že mám nový drát, ale ústředna má ADSL modemové pole obsazené a kdo ví, kdy se bude rozšiřovat. Možná za půl roku. Možná za rok. Kdo ví? A že já potřebuju nějaké připojení hned? Milej pane, Český Telecom je firma poskytující hlasové služby, data jsou doplňková věc! Docela se divila, když jsem linku, poskytující pouze hlasové služby, obratem zrušil.


By Uberprutser -

Own work

, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=23224739

Český Telecom se nám časem změnil na O2, nicméně jejich pozoruhodný přístup k datům nám zůstal dodnes. Datové služby jsou u nás tragické, drahé a zoufalé. Díky Bohu za to, že po Praze najdeme wifi zdarma prakticky na každém rohu, takže data od O2 potřebuji jen omezeně, obvykle někde v divočině. Nicméně musím přiznat, že mě myšlenka, že nemůžu použít mapu, protože mi právě došla data, vyděsila natolik, že jsem si nainstaloval offline mapy. Díky O2, jako fakt! Alespoň se seznámím s novými aplikacemi. Ale stahovat je budu jenom přes wifi.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama