Férovost podle O2: Zdarma, ale jen tím správným směrem
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Férovost podle O2: Zdarma, ale jen tím správným směrem

Férovost podle O2: Zdarma, ale jen tím správným směrem | Kapitola 2

Michal Rybka

Michal Rybka

25. 6. 2016 03:00 52

Seznam kapitol

1. Haló, haló... 2. Dokupte si, kolik libo! 3. Závislost na Internetu? S námi se bát nemusíte! 4. Pojďme na férovku 5. Smlouva je když... 6. Na cestu do pravěku

Naši mobilní operátoři jsou fantastický zdroj zábavy. Skvělou službu nyní přináší O2 pro svoje zákazníky: Prohlásili, že FUP je špatný, že zpomalení provozu narušuje zákaznickou zkušenost – a tak se rozhodli po vyčerpání limitu data buď za peníze obnovit anebo to úplně vypnout. To je fakt ohromný upgrade služeb, fenomenální úspěch roku 2016!

Reklama

Problém je v tom, že v civilizovaných zemích se služby čím dál tím víc přesouvají na internet. Máme cloudové kancelářské balíky, chromebooky, máme hudební streaming – a co více, firmy nám stále víc a víc podsouvají streaming jako cestu budoucnosti. O Apple Music se traduje, že má v budoucnosti nahradit klasické nakupování hudby. Místo placení za muziku budete platit jen předplatné a streamovat. Cena za předplatné není problém, cena dat z toho dělá šílenou službu.

Technologicky zaostalá paní z Českého Telecomu musí v O2 pracovat dodnes. Pokud jde o datový balíček navíc, nabídne nám O2 fantastickou nabídku: Podle tarifu vás obnovení přijde od 5 GB za 249 Kč až po fantastických 50 MB za 49 Kč. 50 MB. 50 MB!!!

Férovost podle O2: Zdarma, ale jen tím správným směrem
i Zdroj: PCTuning.cz

Víte vůbec, milé děti, co je to 50 MB? To je téměř třicet pět disket s vysokou kapacitou 1,44 MB! Anebo téměř deset procent cédéčka! Anebo pět procent jednoho filmu! Nebo celých pět písniček ve formát MP3! Na děrné štítky anebo počty tweetů to přepočítávat nebudu, ale tohle je prostě nabídka toho typu, který můj slovenský kolega komentoval slovy „Málem ma jeblo!“ V dobách internetového videa, kde gigabyte dat není žádná míra, je to prostě jen dost smutný vtip.

Aby nás tahle tragédie tak nemrzela, dostali jsme od O2 fantastickou nabídku na Spotify zdarma. Zdarma v tom smyslu, že streamovaná hudba neujídá z datových pidibalíčků. Zdarma je to ale jen pro někoho: Musíte mít paušál, nabídka tří měsíců zdarma je jen pro nefiremní zákazníky a data se nebudou započítávat podle služby buď jeden anebo dva roky. Pak se započítávat začnou – a to bude svištět.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama