Firma Activision byla oloupena o citlivé dokumenty a plány, ačkoli tvrdí opak
i Zdroj: Wikimedia Commons, the free media repository
Novinka Firma Activision byla oloupena o citlivé dokumenty a plány, ačkoli tvrdí opak

Firma Activision byla oloupena o citlivé dokumenty a plány, ačkoli tvrdí opak

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

22. 2. 2023 16:45 1

Někdy se tomu nedá vyhnout. Děláte všechno možné, ale stejně se najde nějaký padouch, který se probourá do vašeho domečku a oloupe perníček.

Reklama
Reklama

Activision je vskutku gigantická firma herního průmyslu a Microsoft se pokouší o to, aby ji pozřel. Velká nacucaná firma je také lákavý cíl pro různé nekalé živly. Tak se stalo, že se zaměstnanec Activisionu stal obětí SMS phisingu. Ryba se chytla a lupiči se dostali k hromadě důvěrných dat o společnosti a jejích plánech do budoucna.

Sám Activision incident potvrdil. 4. prosince se prý bezpečnostní tým zabýval právě pokusem o SMS phising a rychle jej vyřešil. Firma dodala, že loupežníci se nedostali k žádným citlivým datům, kódům nebo informacím o uživatelích. 

Výzkumníci z vx-underground však tvrdí něco jiného a poskytli pár screenshotů. Podvodníci pronikli do účtu zaměstnance na Slacku a vytáhli jména, telefony, maily a někdy i adresy kanceláří. Pikantní je screenshot toho, jak se kriminálník snažil nachytat dalšího zaměstnance a ten ho poslal víte kam. 

Bagatelizace Activisionu tomu moc nepomohla a vypadá to, jako by se snažili událost ututlat. Ba i sami zaměstnanci si s tím nedělali velkou hlavu. Však o co jde.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama