firma-colorful-ma-naslapnuto-k-tomu-stat-se-druhym-nejvetsim-prodejcem-grafickych-karet-v-roce-2015
Novinka Firma Colorful má našlápnuto k tomu stát se druhým největším prodejcem grafických karet v roce 2015

Firma Colorful má našlápnuto k tomu stát se druhým největším prodejcem grafických karet v roce 2015

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

26. 5. 2015 10:15

Značka Colorful není u nás přespříliš rozšířená, nicméně v domovské Číně se jedná o jednoho z nejvyhledávanějších výrobců grafických karet. Právě proto má firma Colorful dobře našlápnuto k tomu, aby letos v oblasti prodeje grafických karet překonala konkurenci v podobě velkých jmen jako je Asus, Gigabyte, ZOTAC či MSI. 

Reklama

Potvrzuje to web DigiTimes, který nyní zveřejnil, že značka Colorful by se měla, co do počtu vyexpedovaných grafických karet, stát ještě v prvním pololetí tohoto roku druhou nejúspěšnější značkou. Již nyní Colorful překonala v prodejích značky Gigabyte a MSI a brzy by měla pokořit také Asus. Tím se z Colorful stane druhý největší prodejce grafických karet na světě v těsném závěsu za firmou Palit, pod níž však spadají značky jako Galaxy, Gaingward či Point of View. 

Firma Colorful má našlápnuto k tomu stát se druhým největším prodejcem grafických karet v roce 2015
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroje zmíněného webu poukazují také na to, že poptávka po grafických kartách celosvětově klesá, nicméně v Číně je stále stabilní a ročně se zde prodá asi 16 až 17 milionů kusů grafických karet, což je asi 50 % celkových prodejů grafických karet. To dává přirozeně příležitost právě domácí firmě. Značka Colorful je přitom schopna produkovat přibližně 500 000 grafik měsíčně. V roce 2015 bude údajně moci vyexpedovat více než pět milionů kusů grafických karet, což pokryje necelou třetinu celkové poptávky v Číně. Colorful má však také ambice prorazit na trhu se základními deskami. 

Obdobně jsou na tom i ostatní značky. Například Galaxy (sub-značka Palitu) dokáže měsíčně vyprodukovat 400 až 450 tisíc grafik a v roce 2015 by měla vyrobit celkem necelých 5 milionů kusů, které však bude kromě Číny distribuovat do Evropy, USA, Austrálie, Japonska a Koreje. Podobně by na tom měla být i firma Asustek, která během loňského roku vyrobila a vyexpedovala pět milionů grafických karet a letos by si měla vést podobně. Mírně v pozadí pak zůstává třeba firma ZOTAC s očekávanými třemi miliony vyrobenými kusy. 

Firma Colorful má našlápnuto k tomu stát se druhým největším prodejcem grafických karet v roce 2015
i Zdroj: PCTuning.cz

Firmy Gigabyte a MSI v loňském roce vyprodukovali 3,6 a 2,9 milionu kusů grafických karet a očekává se, že letos jejich produkce klesne o 5-10 %, jelikož v současnosti čelí tvrdé konkurenci zejména od značek ZOTAC, Gainward, Ondra apod. Co se týká GPU, v současnosti mají na světovém trhu převahu čipy od nVidia s asi 70% podílem. 

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama