fotoaparat-iphonu-12-pro-na-absolutni-spicku-nestaci-ukazal-test
Apple Novinka Fotoaparát iPhonu 12 Pro na absolutní špičku nestačí, ukázal test

Fotoaparát iPhonu 12 Pro na absolutní špičku nestačí, ukázal test

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 11. 2020 18:11 3

Tradičním testem fotomobilů organizace DxOMark prošel nový iPhone 12 Pro. Ani tentokrát nepatří Apple na absolutní špičku fotomobilů, ale výsledek novinky je velmi dobrý.

Reklama

Nový iPhone 12 Pro získal v testu kvality fotoaparátu organizace DxOMark kombinované hodnocení 128 bodů. To ho v aktuálním žebříčku řadí na dělené čtvrté místo, před ním jsou Huawei Mate 40 Pro, Xiaomi Mi 10 Ultra a Huawei P40 Pro. Nejnovější iPhone se o svou pozici dělí s Xiaomi Mi 10 Pro a jen o bod zpět je Vivo X50 Pro+.

Při natáčení videa patří díky skóre 112 bodů iPhone 12 Pro k nejužší špičce, 135 bodů za fotografování pak představuje třeba pětibodovou ztrátu na aktuální jedničku na trhu, model Huawei Mate 40 Pro.

Hlavní předností iPhone 12 Pro je podle DxOMark hlavní foťák, který vytváří výborné snímky. Ty mají za dobrého světla spousty detailů, minimum šumu a chlubí se výtečnou barevností i expozicí. Horší jsou výkony tohoto čipu v noci. Pochvalu získal jablečný telefon taktéž za natáčení videa, účinnou stabilizaci obrazu a přesné podání odstínů pleti.

Fotoaparát iPhonu 12 Pro na absolutní špičku nestačí, ukázal test
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama