Galax má další extravagantní grafiku, zaujme nadšence do přetaktování
i Zdroj: Galax
Novinka Galax má další extravagantní grafiku, zaujme nadšence do přetaktování

Galax má další extravagantní grafiku, zaujme nadšence do přetaktování

David Jiránek

David Jiránek

1. 3. 2023 15:40

Společnost Galax uvádí na trh tři nové modely grafik GeForce RTX 4080 z edice Hall of Fame. Nabídnou kromě bílého designu také vyšší frekvence. Jeden z modelů nabízí i malý externí displej.

Reklama
Reklama

Nové grafiky RTX 4080 Galax série Hall of Fame se vyznačují bílým exteriérem s trojicí větráčků, vedle kterých nalezneme barevné podsvícení. Grafiky ovšem lákají nadšence zejména na vyšší frekvence. Ty jsou následující.

  • GALAX GeForce RTX 4080 HOF OC LAB Plus-X: 2640 MHz boost, HOF Panel III
  • GALAX GeForce RTX 4080 HOF OC LAB Plus: 2640 MHz boost
  • GALAX GeForce RTX 4080 HOF OC LAB: 2595 MHz boost

Rozdíl mezi LAB Plus-X a Plus je pouze v přítomnosti GALAX HOF Panelu, což je malý externí displej zobrazující aktuální informace o grafice.

Galax má další extravagantní grafiku, zaujme nadšence do přetaktování
i Zdroj: Galax

Díky frekvenci 2 640 MHz jde o jednu z nejrychlejších RTX 4080 na trhu, co se základního nastavení týče. První místo ovšem aktuálně drží Asus s modelem ROG STRIX OC (2 655 MHz).

Mimo jiné GALAX grafiky obdrží dva BIOSy, jeden tichý a jeden odladěný na výkon. V prvním zmíněném se frekvence zastaví na 2 505 MHz při TDP 320 W. Pokud vás hluk a spotřeba netrápí a chcete čistý výkon, v druhém režimu si karta řekne o 400 W a 470 W, což rozhodně není málo.

Datum vydání zatím není známo, nicméně grafiky již má výrobce na oficiálním webu. Počet vyrobených kusů jistě nebude velký. Zmíněný konkurenční model od Asusu stojí aktuálně 41 499 korun, připravte si tedy obdobnou částku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama