GeForce Experience — nastaví grafiku ve hrách za vás
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek GeForce Experience — nastaví grafiku ve hrách za vás

GeForce Experience — nastaví grafiku ve hrách za vás | Kapitola 2

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

6. 5. 2013 03:00 14

Seznam kapitol

1. Nastavit detaily? Ne každý to zvládne 2. Automatické nastavení detailů v GeForce Experience 3. Další funkce, podpora her, požadavky 4. Testovací sestava, hry a metodika 5. ArmA II, Assassins Creed III, Battlefield 3 6. Bioshock: Infinite, Borderlands 2 7. Crysis 2, Crysis 3
8. DiRT 3, DiRT: Showdown 9. F1 2012, Far Cry 3 10. GTA: ELFC, Hitman: Absolution 11. Max Payne 3, Skyrim 12. Tomb Raider, SimCity 13. Závěr

Zatímco pro zkušeného uživatele je optimální nastavení detailů ve hrách vzhledem k výkonu počítače otázkou chvíle, pro běžného hráče to může být až neřešitelný problém. nVidia vyvinula program GeForce Experience, který toto nastavení udělá za vás. Funguje však program i v praxi? Vyzkoušeli jsme to v 17 hrách na sestavě nižší střední třídy.

Reklama
GeForce Experience — nastaví grafiku ve hrách za vás
i Zdroj: PCTuning.cz

Používání programu GeForce Experience (GFE) je velmi jednoduché a bez problémů jej zvládnou i méně zkušení uživatelé. Program zdarma stáhnete ze stránek nVidie a po jednoduché instalaci jej spustíte. Program začne sám prohledávat váš počítač a hledat podporované nainstalované hry. Osobně mám všechny hry zakoupené přes internetové obchody Steam a Origin. Program je bez problémů našel, o čemž vás po skončení hledání .

GeForce Experience — nastaví grafiku ve hrách za vás
i Zdroj: PCTuning.cz

V základním nastavení GeForce Experience prohledává pouze složky Progam Files (32 i 64bit) na diskovém oddílu C. Pokud máte hry nainstalované jinde, je nutné programu dodat příslušnou lokaci a hledání opakovat. Místa k hledání lze nastavit v záložce Preferences — Games.

Pokud budete chtít přidat hru později až v průběhu času během používání programu, najdete na stejném místě tlačítko pro nové hledání her. Před hledáním je však dle mých zkušeností potřeba hru alespoň jednou zapnout, ideálně až do samotné hry a ne jen do menu. Tím hra vytvoří všechny konfigurační soubory, které program GeForce Experience následně edituje. Bez spuštění hry se mi opakovaně stalo, že GFE jinak správně nainstalovanou hru nedokázal najít.

Porovnávání Porovnávání
i Zdroj: PCTuning.cz
i Zdroj: PCTuning.cz


profil hry ArmA II: Operation Arrowhead v programu GeForce Experience bez optimalizace (po najetí myší se zobrazí po optimalizaci)

Po najití všech her lze začít se samotnou optimalizací her. Ta je velmi snadná. Stačí pouze vybrat hru ze seznamu a ihned v tabulce vidíte u jednotlivých nastavení detailů aktuálně nastavené hodnoty a hodnoty, které pro vaši sestavu doporučuje program GeForce Experience. Doporučené nastavení lze jednoduše potvrdit stiskem tlačítka Optimize. Následně už je možné hru spustit buď běžným způsobem přes Steam, Origin, ikonu na ploše anebo třeba zástupce v programu GeForce Experice. Ve všech případech budou ve hře nastavené optimalizované detaily. Příjemné také je, že si program pamatuje původní nastavení a vše lze kdykoliv vrátit do původního stavu stiskem tlačítka Revert.

GeForce Experience — nastaví grafiku ve hrách za vás
i Zdroj: PCTuning.cz

Případným zájemcům nabízí GeForce Experice možnost dovědět se, jak které nastavení v dané hře mění grafiku. Stačí vybrat příslušné nastavení a program sám vám na screenshotu ukáže místo, kde se změní grafika, a zobrazí stručný komentář k tomuto nastavení.

GeForce Experience — nastaví grafiku ve hrách za vás
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud se vám naopak nechce hry optimalizovat jednotlivě a programu GeForce Experience plně věříte, jsou v levém dolním rohu umístěna tři tlačítka. Po stisknutí prostředního z nich se automaticky optimalizují všechny detekované hry. Zbylé levé tlačítko slouží pouze k aktualizaci seznamu her, pravé vás pak přepne do záložky Preferences.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama