geohot-pry-uprchl-z-ameriky-a-skryva-se-v-argentine-ale-kdeze-jsem-tu-na-dovolene-vzkazuje-sony
Novinka GeoHot prý uprchl z Ameriky a skrývá se v Argentině. "Ale kdeže! Jsem tu na dovolené", vzkazuje Sony

GeoHot prý uprchl z Ameriky a skrývá se v Argentině. "Ale kdeže! Jsem tu na dovolené", vzkazuje Sony

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 3. 2011 16:15 18

Podle Sony Hotz zničil důkazy a uprchl do Argentiny, kde se neznámo kde skrývá před zodpovědností. Nakonec se ale ukázalo, že to není pravda. Pevné disky nezničil a je tam pouze na dovolené.

Reklama

V honbě za senzací před týdnem některá média informovala, že Georg Hotz neboli GeoHot, který se momentálně „nemá v lásce“ s koncernem Sony, uprchl ze Spojených států do Latinské Ameriky, kde se neznámo kde skrývá před zákonem.

Geniální mladík, který v minulosti jailbreaknul zařízení iPhone a pomohl zdolat ochranu u PlayStationu 3, je momentálně obžalován pro porušení podmínek DMCA (Digital Millennium Copyright Act). Spekulace šířící se internetem se staly živnou půdou pro příběh, který by mohl klidně posloužit jako námět pro tradiční americký celovečerní trhák. Sony tvrdilo, že Hotz neodevzdal pevné disky a příslušenství, ačkoli mu to přímo nařídil soud, ale raději uprchl do Jižní Ameriky. Na scénu okamžitě vstoupil právní zástupce GeoHota – Stewart Keller.

Pevné disky Hotz před svým odjezdem předal třetí - nezávislé - straně, avšak bez kabelů a redukcí  (zkrátka pouze holé disky) a ta je následně předala Sony. A Japonci údajně zuřili. Hotzův právník nakonec lakonicky poznamenal, že zaměstnanci Sony vůbec netušili, jak takový disk zapojit, zprovoznit. Elektronický gigant tvrzení rázně odmítl.

Nepřehlédněte:

V Sony mají důvod k radosti. K záznamům YouTube, Googlu či Twitteru, nyní získají další citlivá data

Sony údajně také tvrdilo, že do zahraničí utekl za peníze, o které nedávno žádal své sympatizanty. To bylo zjevně moc i na samotného Hotze, který na situaci zareagoval na svých osobních stránkách – Geohot Got Sued, kde napsal: „ Podle všeho jsem uprchl ze států. ROFL. Pravdou je, že nyní se nacházím v Jižní Americe na dovolené, kterou jsem plánoval a zaplatil už minulý rok v listopadu. Jsou jarní prázdniny, můj život není jen hackování a počítače.“

„Ujišťuji vás, že na celou cestu z vašich peněz nešlo ani penny. Townsend – právnická firma zastupující Sony, má zájem na tom, abych na veřejnosti vypadal jako uprchlík. Se svým právníkem jsem v kontaktu každý den. Touhle směšnou kauzou si ale nenechám ničit život. Brzy se vrátím, je zde (v Argentině; pozn.aut) docela problém sehnat telefon Xperia Play,“ uvedl závěrem. 

Celé kauze se věnujeme od samého počátku, odkazy na starší zprávy naleznete zde

GeoHot prý uprchl z Ameriky a skrývá se v Argentině. "Ale kdeže! Jsem tu na dovolené", vzkazuje Sony
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama