gigabajtova-bitva-pokracuje-2gb-schranky-a-600mb-prilohy
Zábava Článek Gigabajtová bitva pokračuje - 2GB schránky a 600MB přílohy

Gigabajtová bitva pokračuje - 2GB schránky a 600MB přílohy

Docekal

Docekal

13. 4. 2005 00:00 23

Centrum.cz dnes ráno oznámilo navýšení kapacity schránky na 2GB a možnost posílání příloh až 600MB. Seznam dorovnal na 2GB. Atlas reagoval poněkud podrážděně. A Google? Ten průběžně zvyšuje

Reklama

Olda Bajer dnes ráno byl za pravou blondýnu, stejně jako všichni ostatní lidé z NetCentra. V Praze oznamovali nejenom "spuštění" gigabajtového centra, ale také navýšení kapacity - schránka na 2GB, posílání příloh o velikosti až 600MB (pochopitelně, pouze v rámci Centrum.cz účtů) a počet e-mailu na schránku  až 30 000. To už je o něco lepší, než původních 9000 mailů, které jsem zaplnil za čtyři měsíce testování. Mimo toho ale také ukazovali novou reklamu, která "naváže" na známého Bóbika - a protože Olda byl za blondie, tak je více než jasné, že nová reklama bude zaměřena právě na blondýny.

Gigabajtová bitva pokračuje - 2GB schránky a 600MB přílohy
i Zdroj: PCTuning.cz

Oznámené novinky nicméně budou spuštěny k 1.květnu - prozatím tak jako tak probíhá konverze Centrum.cz uživatelů na 1GB schránky.

Seznam, očekávatelně, navýšil na 2GB také (viz tisková zpráva). Google prozměnu navyšuje neustále - po prvotním navýšení na (něco přes) 2GB prostě navyšuje limit podle toho jak vám přicházejí nové zprávy.

Atlas se, prozměnu, odmítá účastnit nesmyslné honby za gigabajty. Michal Černík, generální ředitel ATLAS.CZ k tomu poněkud zvláštně uvádí: „Velikost schránky 2 GB a příloh 600 MB jsou přímou výzvou pro uživatele, aby mezi sebou sdíleli nejen vlastní fotografie, ale také jim dává prostor pro nelegální šíření hudby, filmů a softwaru. V žádném případě se nechceme stát nástrojem takového porušování práva.“ Za varující Černík považuje blízkost zvolené velikosti příloh a kapacitu standardního CD.

Možná by Atlas udělal lépe, kdyby se podobných, zbytečných, tiskových zpráv vyvaroval. Internetoví uživatelé, kteří dle Michala Černíka žádné tak velké schránky vlastně nepotřebují, to komentují slovy : "Nějak jejich neschopnost zdůvodnit musel"

Co k tomu všemu ale dodat na závěr? Osobně mám za to, že je vcelku jedno, jestli má někdo 1GB nebo 2GB. Přílohy 600MB posílatelné pouze mezi Centrum.cz uživateli navzájem jsou samozřejmě hezký reklamní trik (jasná snaha nalákat co nejvíce nových uživatelů právě na "centrácký" email) - bohužel k tomu aby to bylo opravdu dobře využitelné většině uživatelů schází něco, co jim nikdo z portálů nedodá - rychlé připojení k Internetu bez omezujících vlastností. Reakce Atlasu mi skutečně příjde trochu jako ukřivděný křik dětí z pískoviště - myslím, že to prostě nemají takto zapotřebí. Jedno je ale jisté - na všem nakonec vydělává uživatel.

A abych to uplně uzavřel... Tady máte náhled na jednu "printovou" verzi nové reklamy (další "vzorky" - včetně TV reklamy a tří spotů najdete v blogspotu u mě na POOH.CZ)...

Gigabajtová bitva pokračuje - 2GB schránky a 600MB přílohy
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama