Gigabyte X79-UD7 – nejvyšší model, ale na konkurenci nestačí
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Gigabyte X79-UD7 – nejvyšší model, ale na konkurenci nestačí

Gigabyte X79-UD7 – nejvyšší model, ale na konkurenci nestačí | Kapitola 12

Z. Obermaier

Z. Obermaier

18. 1. 2012 03:00 9

Seznam kapitol

1. Počkat se nakonec vyplatilo 2. Testovací sestava 3. Představení 4. Vlastnosti 5. Specifikace a software 6. Bližší pohled 7. Detaily desky, čipy
8. Napájení desky (popis) 9. Napájení desky (praxe) 10. BIOS 11. Přetaktování 12. Měření aplikačního výkonu a spotřeba 13. Srovnání s high-end modely konkurence 14. Hodnocení

V dnešním testu vám představíme nejvyšší model s paticí LGA 2011 od oblíbeného výrobce Gigabyte. Než mohla recenze vyjít, bylo nutné desku ještě doladit po softwarové stránce a BIOSu. Nyní je již vše v pořádku a odladěné, deska je stoprocentně funkční a stabilní. Co nám tedy Gigabyte servíruje ve vrcholové třídě?

Reklama
Gigabyte X79-UD7 – nejvyšší model, ale na konkurenci nestačí
i Zdroj: PCTuning.cz

Už mnoho let se u testů základních desek setkáváme s malými rozdíly ve výkonu. Od doby co jsou všechny důležité komponenty v procesoru, bývají rozdíly opravdu minimální. Pokud jsou, jde o nějaký problém v BIOSu jež výrobce časem určitě opraví nebo už opravil. největší problémy bývají s paměťmi a jejich kompatibilitou. Výsledky bývají tedy stejné nebo hodně podobné. Každá deska je ale jiná a nastavuje „Auto“ jinak, například někde může být agresivnější časování pamětí, jinde zase krapet vyšší základní takt BCLK. To vše se projeví na výsledku, v praxi ale minimálně.

Gigabyte X79-UD7 – nejvyšší model, ale na konkurenci nestačí
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak jsem očekával, se stalo. Výsledky měření výkonu všech desek jsou totožné. Některé desky krapet zaostávají v některých testech (paměti), někde byly naopak lepší. Průměrně se rozdíl vešel do jednoho procenta což můžeme s klidem považovat za chybu měření. Zajímavá je ale spotřeba. Jsou úspornější a náročnější desky, tento údaj si dobře ohlídejte pokud vám na něm u vaší budoucí desky záleží.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama