google-dostal-ve-francii-pokutu-150-milionu-eur
Novinka Google dostal ve Francii pokutu 150 milionů eur

Google dostal ve Francii pokutu 150 milionů eur

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 12. 2019 14:00 2

Francouzský antimonopolní úřad udělil americkému koncernu Google pokutu 150 milionů eur, v přepočtu 3,8 miliardy korun. Důvodem je zneužívání dominantního postavení na trhu s reklamou spojenou s internetovým vyhledáváním.

Reklama

Podle francouzského antimonopolního úřadu jsou pravidla reklamní platformy Google Ads netransparentní a nepřehledné. Proto také nařídil Googlu „vyjasnit provozní pravidla reklamní platformy Google Ads a procedury suspendování“ některých inzerentů reklamy.

Google provozuje největší internetový vyhledávač na světě. Podle ředitelky francouzského úřadu pro hospodářskou soutěž Isabelle de Silvové se podíl společnosti v oblasti reklamy ve vyhledávání pohybuje od 90 do 100 procent. Google má podle ní dva měsíce na to, aby předložil detailní návrhy opatření a procedur, které chce zrealizovat, aby byly jeho praktiky v souladu s požadavky úřadu.

Pro Google se ve Francii nejedná o první pokutu. Již v lednu mu francouzský úřad pro ochranu osobních údajů vyměřil pokutu 50 milionů eur za porušení pravidel ochrany osobních údajů Evropské unie (EU).

Google dostal ve Francii pokutu 150 milionů eur
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama