Google ukázal fyzickou Gboard klávesnici, sotva se vejde na stůl
i Zdroj: Google
Novinka Google ukázal fyzickou Gboard klávesnici, sotva se vejde na stůl

Google ukázal fyzickou Gboard klávesnici, sotva se vejde na stůl

David Jiránek

David Jiránek

3. 10. 2022 16:30 3

Populární klávesnice Gboard určená pro mobilní telefony vzniká také ve fyzické verzi. Jak ukazuje oficiální video na japonském účtu Googlu, půjde o velmi praktického a univerzálního společníka pro každodenní život.

Reklama

Klávesnice Gboard Bar je podle Googlu určená zejména pro lidi, kteří nemají s psaním na počítači tolik zkušeností. Místo chaotického rozvržení písmen do několika řádků zde nalezneme jenom jeden. Všechna písmena a znaky jsou vedle sebe. Podle Googlu jde o extrémně jednoduché rozložení. Klávesnice má ve výsledku délku 1,65 metru.

Díky těmto velmi praktickým rozměrům se vám na stůl vejdou například papíry a různé dokumenty. Díky délce navíc mohou na klávesnici psát i dva lidé. Například při programování tak platí, že víc hlav víc ví.

Kromě toho video ukazuje, jak lze klávesnici prakticky využít při vycházkách, v domácnosti nebo u chytání hmyzu. Jedná se tak o skutečně univerzální a praktické příslušenství, které také musíte mít.

Video kupodivu nebylo vydáno na apríla, kdežto nedávno. Japonský účet Googlu na YouTube je ovšem podobnými vtípky známý. Dříve jsme se dočkali například klávesnice ve tvaru hrnku.

Zajímavostí také je, že celý projekt nalezneme na Githubu. Pokud se vám tedy tato velmi ojedinělá klávesnice zalíbila, lze dohledat firmware, schematické podklady a rozložení PCB. Pro ostatní jsou zde klasické, nudné klávesnice.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama