google-yahoo-a-microsoft-spolupracuji-rivalove-chteji-oznackovanim-zlepsit-web
Novinka Google, Yahoo a Microsoft spolupracují. Rivalové chtějí označkováním zlepšit web

Google, Yahoo a Microsoft spolupracují. Rivalové chtějí označkováním zlepšit web

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

7. 6. 2011 11:00 4

S rostoucím počtem informací přichází situace, kdy nelze přesně určit jejich přesný význam. Nyní se vše pokusí řešit společná iniciativa společností s názvem Schema.org.

Reklama

Internetoví giganti se rozhodli situaci s nepřeberným množstvím informací začít řešit. Vzniklá organizace se pokusí zavést jednotný standard a vzájemnou spoluprácí přijít na efektivní systém označování obsahu. 

Google, Yahoo a Microsoft spolupracují. Rivalové chtějí označkováním zlepšit web
i Zdroj: PCTuning.cz

Vždyť právě označování typu informací je na dnešním webu jedním z největších problémů. Uživatel sice ví, že hledá informace o filmu Avatar, ale vyhledávač jen stěží pozná rozdíl mezi zmiňovaným filmem a digitální reprezentací uživatele. Řešením se zdají být tzv. mikrodata, což jsou vlastně taková klíčová slova, která popisují na první pohled zřejmé informace. Na webu pak lze snadno rozlišit, co je článkem pojednávajícím o daném tématu a co např. adresou

Pokud by se povedlo tyto značky standardizovat, byl by vyhledávaný obsah snadno dostupný a především by se zvýšila samotná kvalita hledání. Těžit by z toho mohli i uživatelé odkázaní na hlasové ovládání, dalších možností je nepochyně spousta a záleží jen na vývojářích, s čím dorazí.

Zdroj: Schema.org

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama