google-zlepsi-vysledky-vyhledavani-pomoci-socialnich-siti
Novinka Google zlepší výsledky vyhledávání pomocí sociálních sítí

Google zlepší výsledky vyhledávání pomocí sociálních sítí

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

20. 2. 2011 10:00 3

Internetový gigant posílí svůj vyhledávací algoritmus. Nově bude při vyhledávání brát ohled na oblíbené stránky přátel ze sociálních sítí.

Reklama

Všichni ti, kteří nejsou fanoušky sociálních sítí jako je Facebook nebo Twitter si mohou oddechnout - Social Search je volitelnou službou. Pokud se rozhodnete tuto vychytávku využívat, pomůže vám zjistit, zda je webová stránka doporučena kamarády a na základě toho bude upravována i relevance čili pořadí stránek.

Google zlepší výsledky vyhledávání pomocí sociálních sítí
i Zdroj: PCTuning.cz

"To znamená, že uvidíte více obsahu od přátel a spolupracovníků. Informace se objeví pod výsledky, které vytvoří a nasdílí." napsali ředitel produktového managementu Mike Cassidy a produktový manažer Matthew Kulick. Nezáleží pak jestli se jedná o obsah z jejich blogu, nebo sítí typu YouTube a Flickr. Tímto chce gigant poskytovat co nejkvalitnější výsledky vyhledávání s tím, že budou přizpůsobené zájmům a lidem na kterých uživatelům záleží.

Indexování odkazů ze sociálních sítí započalo v říjnu roku 2009 v rámci testovacího programu Google Labs. V lednu 2010 byl vytvořen Social Search, jež je k dispozici všem uživatelům a zanedlouho se do něj připojil Buzz. Vylepšený Social Search poskytuje lepší kontrolu nad tím, jaké účty jsou připojeny a celkově usnadňuje proces využívání této služby. Jak to celé funguje se nejlépe dozvíte z videa níže.

Aktualizace bude jako první k dispozici na anglickém Google.com, kde si jí bude moci každý libovolně zapnout a propojit se svými účty.

Zdroj: Google

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama