googlu-hrozi-pokuta-ve-vysi-19-milionu-dolaru-kvuli-ochrane-soukromi
Software Novinka Googlu hrozí pokuta ve výši 19 milionů dolarů kvůli ochraně soukromí

Googlu hrozí pokuta ve výši 19 milionů dolarů kvůli ochraně soukromí

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

17. 12. 2014 10:00 10

Google bude pravděpodobně muset do konce února příštího roku aktualizovat svoje zásady ochrany osobních údajů. Tedy pouze pokud se chce vyhnout několikamilionové pokutě od nizozemského datového regulačního úřadu.

Reklama

Holandský regulační úřad se totiž snaží o to, aby Google u svých služeb byl nucen od uživatelů získal jasný, "nezpochybnitelný" souhlas v případě, že od nich chce sbírat data. Regulační úřad zároveň požaduje, aby Google uživatele jasně a hlavně pravdivě informoval o tom, k jakým účelům jsou nasbírané údaje skutečně využívány. 

Pokud se Google rozhodne nereagovat na tyto požadavky ze strany nizozemských regulačních orgánů, bude nejspíše nucen zaplatit pokutu ve výši 18 700 000 dolarů, což je více než 400 milionů korun. Podobná situace nastala také ve Francii v loňském roce. Google měl podobné problémy již v minulosti a prohlašuje, že již zavedl řadu opatření, která jsou v souladu s evropskými zákony na ochranu soukromí. 

Googlu hrozí pokuta ve výši 19 milionů dolarů kvůli ochraně soukromí
i Zdroj: PCTuning.cz

Nizozemský datový regulační úřad dal Googlu na vyřízení požadavků lhůtu dvou měsíců. Pokud Google nezmění svoje zásady ochrany soukromí do konce února, je úřad rozhodnut přistoupit k vymáhání pokuty. A co vy? Chtěli byste vědět k čemu všemu Google vaše data ve skutečnosti využívá, nebo volíte raději sladkou nevědomost?  

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama