Grafiky RTX 4000 podle posledních zpráv dorazí později
i Zdroj: depositphotos
Novinka Grafiky RTX 4000 podle posledních zpráv dorazí později

Grafiky RTX 4000 podle posledních zpráv dorazí později

David Jiránek

David Jiránek

13. 6. 2022 14:40 1

Nová generace grafických karet od Nvidie dorazí přibližně o měsíc později, než bylo plánováno. Spolu s nadcházející řadou grafik se odkládá i méně výkonný model GTX 1630.

Reklama

Poslední roky provází v IT a herním průmyslu odklady a nedostatky. Nejinak tomu bude i u nové generace grafických karet řady RTX 4000. Ty dorazí přibližně o měsíc později, než bylo původně plánováno. Jelikož může být v datech vydání trochu zmatek, pojďme si projít poslední verzi časové linie, kdy by grafiky měly vyjít.

Prvním vydaným modelem bude RTX 4090, která se (snad) na trh dostane v září (původně v srpnu). V říjnu dorazí RTX 4080 a na listopad je plánovaná RTX 3070. Všechny karty jsou tak zpožděny o měsíc.

Tento teoretický plán samozřejmě nebrání Nvidii přijít s tiskovou konferencí v srpnu a už vůbec neznačí, že nové modely budou při vydání na skladě v takové míře, aby se dočkala i jen polovina zájemců. Tyto nepopulární trendy zatím jen tak nezmizí.

Informace o odkladu už potvrdila řada zdrojů a informují o nich weby jako videocardz.com a Wccftech. Lze se tedy domnívat, že se zakládají na pravdě.

Odkladu se nevyhnula ani nová grafika GTX 1630 spadající do kategorie základních modelů. Její vydání mělo přijít už tento týden, ale Nvidie změnila datum konce embarga na neurčito. Podle zákulisních informací zdržení souvisí s nedostatkem komponent, nikoliv ovšem grafik jako takových.

Grafiky RTX 4000 podle posledních zpráv dorazí později
i Zdroj: videocardz.com

Grafické karty RTX seženete u našeho partnera CZC.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama