Hackeři ukradli ze serverů EA zdrojový kód FIFA 2021 a data enginu Frostbite
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Hackeři ukradli ze serverů EA zdrojový kód FIFA 2021 a data enginu Frostbite

Hackeři ukradli ze serverů EA zdrojový kód FIFA 2021 a data enginu Frostbite

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 6. 2021 10:56 2

Po tvůrcích Zaklínače a Cyberpunku 2077 se terčem hackerů stalo další velké herní vydavatelství. Tentokrát si kyberzločinci políčili na Electronic Arts (EA). A byli úspěšní. Z dosavadnýho vyšetřování vyplynulo, že se jim podařilo ukrást přes 780 GB dat včetně zdrojového kódu FIFA 21 a dat populárního enginu Frostbite. K odcizení hráčských dat a ohrožení soukromých údajů nicméně nedošlo, ujišťuje EA. Incident už vyšetřuje policie.

Reklama

Stejně jako v případě CD Projekt Red se jeví jako krajně nepravděpodobné, že by hackeři zveřejnili data volně na internetu. Nejspíše je nabídnou k prodeji tomu, kdo za ně nabídne nejvyšší cenu. Možná v následujících hodinách kontaktují i samotnou společnost EA, aby se s ní domluvili, než dají data do dražby.

FIFA 2021
i Zdroj: PCTuning.cz
FIFA 2021

„Útočníci získali při hacku EA i přístup ke zdrojovému kódu, což samozřejmě mohou využít při konkurenčnímu boji a pro tvorbu jiných her, ale mohou také kód důkladně analyzovat a odhalit slabiny a zneužitelné zranitelnosti pro další podvody nebo útoky. Objevily se dokonce zprávy, že zdrojový kód je již nabízen na Darknetu, což není překvapení, protože hackeři se obvykle snaží cenná data rychle zpeněžit,“ uvedl k prolomení setverů EA Daniel Šafář, Country Manager CZR regionu v kyberbezpečnostní společnosti Check Point Software Technologies.

Podívejte se do sekce her na webu CZC.cz.Třeba vám některá padne do oka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama